Hollands Kroon heeft weer geld

Datum:
 • zaterdag 3 oktober 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - De gemeente Hollands Kroon heeft - na jaren van bezuinigen - weer wat financiële ruimte om nieuwe dingen te ontwikkelen. Dat blijkt uit de begrotingsvoorstellen voor 2016. Nog steeds snijdt de gemeente acht ton in de uitgaven, maar daarnaast is er voor viereneenhalve ton ruimte voor nieuw beleid.
  Mike Deutekom mdeutekom@hollandmediacombinatie.nl 


  Dat bestaat bijvoorbeeld uit meer uitgaven voor de promotie van (evenementen in) de gemeente (samen 48.000 euro) en voor extra onderhoud aan het openbaar groen (175.000 euro per jaar), maar ook voor de verbouwing van het gemeentehuis De Ontmoeting en het Kroondomein. Daarvoor wordt jaarlijks 66 mille op de begroting gezet.

  Het collége van burgemeester en wethouders geeft daarnaast gehoor aan een voorstel in de kadernota om jaarlijks vijf ton achter de hand te houden als buffer op de begroting. Dit om de wisselende uitkeringen van het Rijk en incidentele tegenvallers op te kunnen vangen. Overigens liggen veel van uitgaven van de gemeente al vast. Zo is Hollands Kroon aan allerlei wettelijke plichten, samenwerkingsverbanden en andere kosten volgend jaar al 2,5 miljoen euro kwijt.

  Het merendeel van de geplande bezuinigingen is inmiddels wel gehaald. Alleen op het accommodatie-beleid ligt nog een bezuinigingstaakstelling van 450.00o euro voor de komende jaren.

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten