'Alle baden open te duur'

Datum:
 • woensdag 14 oktober 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Nieuwe Niedorp - „Hoe kan het dat het zwembad met de minste kosten voor de gemeente en dat zelf de hoogste opbrengst van alle zwembaden in de gemeente binnenhaalt, toch dicht moet straks?
  Mike Deutekom  Waarom De Wirg sluiten en in Wieringerwerf met een nieuw bad verder gaan? En hoe kunnen mensen zonder eigen vervoer twintig kilometer reizen om met hun kind naar zwemles te gaan?" Dat waren vragen die wethouder Frits Westerkamp van Hollands Kroon gisteravond in Nieuwe Niedorp te beantwoorden kreeg. Hoewel het college voorstelt om het binnenbad De Wirg in Winkel in 2020 te sluiten, blijkt dat in het Niedorpse de gemoederen niet zo hoog oplopen als op Wieringen. Kwamen daar een dag eerder circa tweehonderd verontruste inwoners naar de informatieavond over het accommodatiebeleid, in De Rijd in Nieuwe Niedorp waren dat er gister zo'n vijfendertig. En daarvan was de helft betrokken in de politiek van Hollands Kroon.

  Spreiding 

  Westerkamp had een relatief eenvoudige avond. In verband met de spreiding in de gemeente is het niet verstandig om De Wirg open te houden en de andere baden te sluiten, zo liet hij zijn toehoorders weten. En op de vraag hoe mensen zonder eigen vervoer naar Schagen moeten om daar hun kinderen op zwemles te doen, had hij wedervragen als antwoord: „Hoe doen mensen in Kolhorn dat? Daar hebben ze nu al geen zwembad. En bovendien, is het een verantwoordelijkheid van de gemeente om vervoer naar het zwembad te regelen? Er moeten keuzes gemaakt worden. De gemeente kan niet overal meer voor zorgen", zei Westerkamp. En dat er zwembaden moeten sluiten staat voor de wethouder onomstotelijk vast. „De gemeente kan gewoon geen vijf, zes ton per jaar uittrekken om de zwembaden allemaal in de lucht te houden. Dus kiest het college voor een zwembad binnen twintig kilometer afstand als norm."

  NHD


  1 reacties :

  h.oldeboom zei

  Mensen, denk toch neens na! Er wordt €7.000.000 uitgetrokken voor het nieuwe 'gekken' pardon gemeentehuis te Anna Paulowna; dat moet ergens van betaald worden!

  Een reactie posten