VVD: 'Plaatsing windmolens Wageningen definitief van de baan'

Datum:
 • maandag 7 september 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • WAGENINGEN Het college van b. en w. heeft besloten de doelstellingen van het klimaatbeleid te wijzigen, waarbij er geen plek meer is voor windmolens.


   ,,Dat windmolens nu pas definitief uit beeld raken is opmerkelijk", vindt Marc Kiel, fractievoorzitter van de VVD in Wageningen.

   ,Vorig jaar bleek al dat Rijkswaterstaat geen medewerking verleent aan de plaatsing van windmolens in de uiterwaarden. Het havengebied en de uiterwaarden was nog de enige haalbare plek om grote windmolens met een wiekhoogte tot 145 meter, bijna drie keer zo hoog als de sterflats, te plaatsen. Het college wilde de plannen niet eerder laten vallen omdat windmolens noodzakelijk zouden zijn om de klimaatambities van de gemeente waar te kunnen maken. Nu ziet het college toch alternatieven zoals het stimuleren van zonne-energie."

  De VVD is opgelucht dat de plannen voor windmolens nu definitief van tafel zijn, maar stelt wel vraagtekens bij de handelwijze van het college. ,,Ondanks alle signalen over de onhaalbaarheid van de plannen zijn collegepartijen D66 en GroenLinks stoïcijns doorgegaan met hun stokpaardjes. Ze vinden het blijkbaar zo belangrijk dat de gemeente een duurzame uitstraling krijgt dat alles uit de kast is getrokken om toch windmolens te plaatsen". Het steekt de liberalen dat er tienduizenden euro's gemeenschapsgeld zijn besteed aan inloopbijeenkomsten, windateliers, externe onderzoeken en veel ambtelijke uren. Wat de VVD betreft moet de gemeente zorgvuldig met gemeenschapsgeld omgaan."


  HoogenLaag.nl  0 reacties :

  Een reactie posten