Minder werk voor adviseur van Waddenpoort

Datum:
 • zaterdag 12 september 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Den Oever - Hollands Kroon gaat in 2016 voor het megaproject Waddenpoort in Den Oever minder gebruik maken van de diensten van adviesbureau Converse DC (Development Corporation).
  Martijn Gijsbertsen   De werkzaamheden voor het Amsterdamse bureau van Koert Hans Smit worden na de jaarwisseling gehalveerd naar maximaal acht uur per week.

  Converse is al sinds 2.009 betrokken bij het totaalplan om Den Oever via ruim dertig diverse projecten toeristisch en economisch een oppepper te geven en het Wieringer vissersdorp zo leefbaar te houden en beter voor het voetlicht te brengen.

  Hollands Kroon heeft tot dusverre minimaal een half miljoen euro uitgegeven aan het bureau. Converse is onder meer nauw betrokken bij de dijkverbetering in Den Oever plus verkoop en ontwikkeling van kavels aan de Havenweg, de ondernemersstrip parallel aan de N99 waar Avia-tankstation en Dekamarkt al zijn gevestigd.

  Volgens gemeentewoordvoerster Noortje Slot heeft het adviesbureau 'beslist toegevoegde waarde' voor het project Waddenpoort. „Ze zorgen vanuit een ontwikkelaarsblik voor ruimtelijke -, commerciĆ«le - en planondersteuning. Hun netwerk, de wijze waarop markt en materie worden benaderd, hebben Hollands Kroon vooruit geholpen."

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten