Leden Stadspartij Den Helder hebben niets te zeggen over coalitieakkoord

Datum:
 • dinsdag 15 september 2015
 • in
 • Categorie:
 • DEN HELDER - De ledenvergadering van de Stadspartij heeft niets te vertellen over een coalitieakkoord met D66, VVD, PvdA en CDA. Dat zegt fractievoorzitter Peter Reenders.


  Fractievoorzitter Peter Reenders
  Door Delano Weltevreden - 14-9-2015, 
  ,,Nergens in onze statuten of in ons huishoudelijk reglement staat dat we de leden om goedkeuring moeten vragen. Natuurlijk vertellen we de leden wat dat akkoord inhoudt, omdat we fatsoenlijk zijn. Hebben we de vorige keer ook gedaan. Maar de politieke verantwoordelijkheid ligt bij de fractie en die verantwoordelijkheid nemen we ook.’’

  Splitsing

  Voor 24 september is er een ledenvergadering uitgeschreven. Daar zal onder meer worden gesproken over de splitsing van de partij. Vijf van de elf fractieleden zijn onlangs uit de fractie gezet. Carlo Assorgia, een van de in ongenade gevallen fractieleden, denkt dat de leden wel degelijk iets in de melk te brokkelen hebben. ,,Als Reenders een andere koers kiest over een nieuw stadhuis, het sociaal domein of vrij parkeren, kan hij daar een probleem mee krijgen.’’
  Interimvoorzitter Robert Klein stelt dat het verkiezingsprogramma van de Stadspartij het kader is waar de fractie zich aan moet houden bij coalitiebesprekingen. ,,Daar mogen ze niet buiten. Als zij een compromis sluiten, moeten zij dat kunnen verantwoorden.’’ Onlangs heeft Reenders per sms de stekker getrokken uit de coalitie met Fractie Vermooten, Vrije Socialisten, ChristenUnie, GroenLinks en Behoorlijk Bestuur.

  Akkoord

  Zijn fractie praat nu met D66, PvdA, VVD en CDA over een nieuwe coalitie. Reenders weet niet of er voor de ledenvergadering een akkoord ligt. ,,De gesprekken verlopen voorspoedig. Natuurlijk is er weleens een meningsverschil, maar daar onderhandel je dan over.’’ Waar er meningsverschillen over zijn of waren, wil Reenders niet kwijt.
  De fractievoorzitter van de Stadspartij verwacht dat alle partijen die nu aan de onderhandelingen deelnemen straks ook een handtekening zetten onder het akkoord dat zij verwachten te sluiten.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten