Helderse stadsbestuur per sms opgedoekt

Datum:
 • zaterdag 5 september 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - En weer heeft Den Helder een bestuurscrisis, de zoveelste. De Stadspartij (drie van de vijf wethoudersposities) doekte donderdag per sms de samenwerking op met de eenmansfracties van ChristenUnie, GroenLinks, Behoorlijk Bestuur, Fractie Vermooten en Vrije Socialisten.

  Ronald den Boer 

  Met deze vijf had de Stadspartij als grote winnaar van de verkiezingen van 2014 (elf zetels) tot voor kort een krappe meerderheid van 16-15 stemmen in de gemeenteraad. Maar het rommelde al maanden binnen de Stadspartij. De sfeer was totaal verziekt. Vorige week barstte de bom. Vijf raadsleden werden door fractievoorzitter Peter Reenders'en diens getrouwen uit de groep gegooid. Er viel met hen niet langer samen te werken.

  Het gevolg: Reenders kreeg van de 'dissidenten' een berg modder over zich heen. Ook op internerfora gingen critici los. Oud-partijvoorzitter Arie Pronk voorspelt dat Reenders tijdens de eerstvolgende ledenvergadering 'op een mestkar de stad uitgestuurd wordt.' Harrie van Dongen, een van Reenders' getrouwen, gelooft daar niks van. „En anders gaan we met zijn zessen gewoon verder in de raad."

  Door de scheuring in de Stadspartij raakt de coalitie zijn meerderheid kwijt. Reenders begon daarom deze week in het geheim besprekingen met VVD, CDA, D66 en PvdA over de vorming van een nieuw stadsbestuur. Toen dat via deze krant uitlekte waren bij de oude partners de rapen gaar. De Stadspartij dreigde de regie te verliezen en hakte donderdag de knoop door: per sms (Vicefractieleider Nico van Delft: „We wilden het iedereen tegelijk melden, dan zouden de gesprekken daarna wel komen.") werd de huidige coalitie opgedoekt.

  Gisteren vonden vervolggesprekken plaats met de vier eerder genoemde oppositiepartijen.

  NHD
  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het valt niet mee Den helder te besturen; al die emigranten uit alle delen van het land met al die verschillenede cultuurtjes passen gewoon niet bij elkaar. Dan weet U wat het land zelf binnen een jaar of twintig te wachten staat..

  Anoniem zei

  Anoniem, binnen een jaar of 20?
  Waarschijnlijker is binnen een paar jaar als we de realistische media moeten geloven en niet de vaderlandse propaganda media want die liegen werkelijk alles aan elkaar.
  https://ejbron.wordpress.com/2015/09/06/3000-jihadisten-op-weg-naar-europa-vermomd-als-vluchtelingen/

  Een reactie posten