AL SUBSIDIE GERESERVEERD VOOR 76 WINDPROJECTEN

Datum:
 • maandag 3 augustus 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • AMSTERDAM – Zo’n 76 windprojecten en 35 projecten met zonnepanelen krijgen subsidie vanuit de SDE+, de grootste subsidieregeling voor groene energie in Nederland.
  Dit blijkt uit een overzicht van RVO.nl met alle aanvragen tot en met eind maart.
  Er is subsidie toegezegd voor zo’n 41 windparken op land, 2 windprojecten in een meer en 32 parken op verbindende waterkeringen.
  Samen met nog een waterkrachtproject is er al zo’n 740,7 miljoen euro gereserveerd voor projecten die groene elektriciteit gaan produceren.
  Als de projecten uiteindelijk ook gebouwd worden, gaan ze voor een periode van 15 jaar zo’n 11.270 gigawattuur aan groene stroom opwekken.

  6,6 MILJARD EURO AANGEVRAAGD

  De aanvragen van nog zo’n 340 projecten is in behandeling. Opgeteld is een bedrag van 1,06 miljard euro aangevraagd. Het gaat om 314 zonneprojecten, 25 windprojecten en 1 biomassaproject.
  In totaal is er al voor 1,6 miljard euro aan subsidie toegezegd aan projecten en wordt er tot nu toe maar liefst 6,6 miljard euro aangevraagd. Er is maar 3,5 miljard euro te vergeven, dus waarschijnlijk is de subsidiepot al binnenkort op.
  29 juli 2015 Groene Courant
  1 reacties :

  Anoniem zei

  De economie van Nederland wordt naar de verdommenis geholpen of denken die groene gekken dat die subsidies uit de lucht komen vallen? Zou het misschien zo kunnen zijn dat de Nederlandse burgers verplicht die subsidies moeten gaan betalen?
  Hoe minder de Nederlandse burger te besteden heeft hoe slechter het met de binnenlandse economie zal gaan of is dat de bedoeling van die krankzinnigen?

  Een reactie posten