Provincie Noord-Holland tegen bouw nieuwe windturbine in Sint Maartensbrug

Datum:
 • woensdag 15 juli 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Provincie Noord-Holland heeft bezwaar ingediend tegen de door de gemeente Schagen afgegeven omgevingsvergunning voor het bouwen van een windturbine in Sint Maartensbrug. Het gaat om de bouw van een nieuwe turbine en niet om de vervanging van een bestaande turbine. Daarom maakt het provinciebestuur bezwaar tegen de ontwerp omgevingsvergunning. 


  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen heeft op 4 juni een nieuwe omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een grotere windturbine op de oorspronkelijk vergunde locatie. De huidige windturbine staat hier 17 meter vandaan. Volgens de provincie gaat het daarom niet om het vervangen van een bestaande turbine op de in de nieuwe vergunning genoemde plek, maar om nieuwbouw.

  Op 14 januari gaf de Raad van State de provincie Noord-Holland gelijk dat zij geweigerd heeft om een verklaring van geen bezwaar af te geven voor de plaatsing van de windturbine in Sint Maartensbrug op de plaats waar de huidige turbine staat. De provincie heeft daarnaast begin dit jaar beroep aangetekend tegen het besluit van het college van de gemeente Schagen om een bouwvergunning voor de bestaande windturbine af te geven en zo de turbine te legaliseren. De rechtbank Noord-Holland heeft dit beroep gegrond verklaard en de bouwvergunning vernietigd.

  bron: Provincie Noord-Holland, 14/07/15   Dossier Grote Sloot 158

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het College en een groot deel van de raadsleden zullen alles in het werk stellen om toch de bouw van de turbine van hun vriendje te legaliseren.
  Weer honderden ambtenaren uren en juridische adviezen zullen worden verspild en dat allemaal betaald door de inwoners van de gemeente Schagen.

  Een reactie posten