Nu of nooit! Kom in actie voor een referendum.

Datum:
 • woensdag 29 juli 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Goed nieuws! De Wet Raadgevend Referendum is 1 juli in werking getreden.  Logo Burgercomite EU
  Nu of nooit! Kom in actie voor een referendum.
  Goed nieuws! De Wet Raadgevend Referendum is 1 juli werking getreden. Zoals deze infographic (pdf) laat zien, stelt deze wet ons in staat met 300.000 (papieren) handtekeningen een nationaal correctief referendum aan te vragen.
  Uiteraard blijft ons hoofddoel overeind staan: een referendum over in/uit de EU. Maar dat kan niet met deze wet (en geen enkele andere). Wat we wel kunnen doen, is bepaalde wetten die al zijn aangenomen, tegenhouden. En dat is nu precies wat we gaan doen!
  Afgelopen dinsdag is namelijk door de Eerste Kamer een Europees associatie-verdrag met de Oekraïne goedgekeurd. Zoals duidelijk uit de behandeling van dit wetsvoorstel blijkt, hoopt de EU met dit associatieverdrag de Oekraïne (en trouwens ook Georgië en Moldavië) geleidelijk in de EU te integreren. Deze landen moeten zelfs EU-wetgeving gaan overnemen. Dit verdrag is dus duidelijk een opstapje naar volledig EU-lidmaatschap, ook al zullen onze regering en de EU dit natuurlijk ontkennen. Voor Kroatië, dat in 2001 een associatieverdrag kreeg en sinds 2013 lid is van de EU bleek dit in het verleden al het geval geweest te zijn.
  Dit associatieverdrag is bovendien dé aanleiding geweest voor de huidige burgeroorlog in de Oekraïne. De voormalige regering Janoekovitsj wilde dit verdrag in 2013 niet ondertekenen. Een deel van de Oekraïense bevolking kwam toen in opstand, ondertussen op onverantwoorde wijze opgehitst door europarlementariërs zoals Verhofstadt en Van Baalen op het Maidanplein, die zo het lont in het kruitvat staken. Er vond een staatsgreep plaats met steun van de VS en EU, en een burgeroorlog ontbrandde. Waarom, dat begrijpen we nu wat beter.
  De schulden voor de Eurozone blijven zich opstapelen. Ook na de inlijving van landen zoals Bulgarije en Roemenië blijft de EU officieel aansturen op verdere uitbreiding van haar grondgebied met nieuwe landen, om daar wederom tientallen miljarden in te pompen. Ze rukt bewust steeds verder op naar het oosten wat tot allerlei ongewenste spanningen met Rusland heeft geleid. Het associatieverdrag van de EU met de Oekraïne, dat in oorlog is en geheel failliet, is niet alleen onverantwoord maar ook provocatief en een bedreiging voor de welvaart van ons en van de Oekraïners.
  Een referendum over dit associatieverdrag met de Oekraïne biedt ons een uitgelezen kans om een luid en duidelijk 'Nee!' te laten horen naar de EU. Net zoals de Grieken afgelopen zondag. Het dwingt de Nederlandse politici om het debat hierover in ons land met zijn burgers te voeren in plaats van alleen met elkaar, en ons 'Nee!' zal een gevoelige klap zijn voor de EU op een moment dat het 'Europese project' als nooit tevoren onder druk staat.
  Hiervoor hebben we veel hulp van u nodig. Wat moet er gebeuren? De eerste stap is dat we binnen vier weken 10.000 papieren handtekeningen zullen moeten verzamelen voor een zogenaamd 'inleidend verzoek' voor een raadgevend referendum. Dit moet haalbaar zijn, want u ontvangt deze nieuwsbrief namelijk samen met meer dan 50.000 andere Nederlanders!
  Kom in verzet tegen de uitbreiding van de EU. Dit is het moment!
  STAP 1
  Download hier het referendumformulier.
  Print het uit en vul het in.
  LET OP: U kunt met 2 personen op 1 formulier tekenen.
  Stuur het formulier (voorzien van postzegel) naar:

  Kiesraad
  Postbus 2700
  6401 DE Heerlen
  STAP 2
  Als u formulieren heeft opgestuurd vinden wij het leuk als u ons dat weten via het reactiegedeelte onder aan onze Referendumpagina. Ook kunt u daar uw goede daad met ons delen via de Twitter en Facebook buttons helemaal onderaan. En selfies bij de oranje brievenbus op het moment suprême worden ook zeer op prijs gesteld ;-)
  STAP 3
  Print het referendumformulier nog een aantal keren, eventueel samen met eenpdf van onze nieuwsbrief voor de nodige toelichting, en vraag familie, vrienden en buren te ondertekenen, of stop ze in brievenbussen bij u in de buurt.
  Hoewel het zeker niet gemakkelijk is, zijn wij er absoluut van overtuigd dat het mogelijk moet zijn binnen vier weken de benodigde handtekeningen te verzamelen.

  Als het inleidend verzoek is goedgekeurd, kunnen we een definitief verzoek doen met 300.000 handtekeningen. Dat zou voor het eerst in onze geschiedenis zijn dat de Nederlandse bevolking zelf een referendum heeft aangevraagd!

  Een referendum over een enorm belangrijk onderwerp. Niets minder dan onze toekomst en dat van onze kinderen staat op het spel. Laten we het allemaal maar gebeuren en eindigen we net zoals Griekenland als een soort Europese provincie,opgezadeld met een enorme schuldenlast? Onder bestuur van een technocratisch Brussel dat gecontroleerd wordt door lobbygroepen, in plaats van door onszelf? Of komen we eindelijk als bevolking zelf in verzet en gaan we vechten voor onze vrijheid, welvarendheid en vooral voor onze democratie?

  Toekomst of teloorgang, het is nu of nooit!

  Met strijdbare groet,
  Het Burgercomité-EU

  Onze Referendumpagina kunt u HIER vinden.  Nieuwsbrief van 11 juli 2015 | Bekijk de online versie

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De nieuwe wetgeving in Spanje en dat staat heel Europa te wachten. Hitler en Lenin zouden zich de vingers er bij aflikken.


  Spanje staat aan het voorfront van wat Brussel in de komende jaren met heel Europa van plan is, namelijk de democratie en vrijheid van meningsuiting compleet vervangen door een autoritaire dictatuur. De Europese politieke elite heeft zichzelf ervan overtuigd dat het gewone volk niet weet wat goed voor hen is, en zet ondanks alle tegenstand en protesten deze plannen –desnoods met glasharde leugens en brute kracht- gewoon door. U vindt dit overdreven? Kijk dan eens naar wat voor nieuwe wetten er inmiddels in Spanje zijn ingevoerd:

  1. Als u veiligheidspersoneel (politie e.d.) fotografeert en deze foto’s via de sociale media deelt, dan kunt u een boete van € 30.000,- krijgen, vooral als deze foto laat zien hoe de overheid optreedt tegen demonstranten. De boete kan oplopen naarmate u meer volgers heeft op bijvoorbeeld Facebook of Instagram.

  2. Als u de locatie van een geplande demonstratie (door) twittert, dan is dat voortaan een ‘terroristische daad’ die anderen ‘ertoe aanzet een misdrijf’ te begaan. Kortom: demonstreren in Spanje wordt voortaan als een misdrijf beschouwd.

  3. Klokkenluiden zoals Edward Snowden? Dan bent u een potentiële terrorist. Als u voor de media werkt, ook lokaal, wees dan voorzichtig wat u schrijft, want de overheid leest –en luistert- inmiddels met alles mee.

  4. Het bezoeken van websites van terroristen kan eveneens als een terreurdaad worden beschouwd, ook als u dit alleen doet om deze sites te onderzoeken. Zorg dus dat u de ‘Tor’ browser gebruikt, cookies weigert en geen pop-ups toestaat. En zéker niets op Facebook zetten!

  5. Wees voorzichtig met grapjes over het koningshuis, want die vallen inmiddels onder ‘misdaden tegen de Kroon’. Kritiek op de koning en koningin worden niet langer getolereerd.

  6. Gekozen volksvertegenwoordigers –landelijk of lokaal- die voor de verkiezingen het ene beloven, maar erna het tegenovergestelde doen, mogen daar niet langer mee lastig gevallen worden. Ook dit is vanaf nu een misdrijf.

  7. Spontane demonstraties bij het parlement zijn illegaal verklaard. Doet u dit toch, dan riskeert u een boete van € 30.000,-. Organisatoren van demonstraties waar en tegen wat dan ook kunnen bestraft worden met een even hoge boete. Deelnemers eveneens, als ze weigeren te vertrekken als de politie dit opdraagt. Dan ‘hinderen’ ze ambtenaren in functie.

  8. Een brutaal antwoord geven aan een politieagent levert een onmiddellijke boete van € 100,- tot € 600,- op.

  9. U heeft een klacht tegen een winkel, zaak, bedrijf, bank of de gemeente, en weigert te vertrekken totdat u een antwoord krijgt? Eveneens tot € 600,- boete.

  10. En als klap op de vuurpijl: ‘digitale protesten’, artikelen die ‘de vrede kunnen verstoren’, zijn vanaf nu een misdrijf. De Spaanse versies van Xandernieuws en andere blogs hebben hun langste tijd dus gehad. Het begin van het einde van de vrijheid van meningsuiting in Europa is een feit, en het zal niet lang duren voordat Brussel ervoor zorgt dat deze draconische wetten in heel Europa worden ingevoerd.

  Een reactie posten