Helemaal geen molens in polder Koegras

Datum:
 • vrijdag 12 juni 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HELDER - Er komen helemaal geen windmolens in de polder Koegras. Defensie staat er ook geen kleine turbines toe. De Helderse windmolencoöperatie De Eendragt ziet definitief af van plannen voor plaatsing.

  Door Ed Dekker - 11-6-2015, 

  Defensie staat ook geen kleinere molens toe
  A
  l eerder waren zes molens van elk 150 meter hoog (tot topje hoogste wiek) afgewezen. Ook voor een alternatief van molens van 89 meter hoog heeft De Eendragt geen toestemming gekregen.

  Luchtvaartzone

  Defensie wil niet tornen aan de voorwaarden voor de hoogte van bouwwerken in de luchtvaartzone rond militair vliegveld De Kooy. Obstakels mogen daar niet hoger zijn dan 46 meter. Voor een molen is dat inclusief de wieken. De gehele polder Koegras valt onder deze zone.
  Het is de provincie niet gelukt om Defensie op andere gedachten te brengen. De provincie noemde eerder molens van 89 meter ’zeker haalbaar’.

  'Gemiste kans'

  De provincie had Koegras als ’herstructureringsgebied’ aangewezen als potentiële locatie voor windmolens. Daarbij was geen rekening gehouden met beperkingen van Defensie. De Eendragt is teleurgesteld. Molens lager dan 89 meter hebben volgens bestuurslid Krijn Harte geen enkele zin. Hij spreekt van een ’gemiste kans om duurzaam te zijn’. ,,Met zes turbines had heel Julianadorp kunnen worden voorzien van duurzame energie.’’

  NHD  1 reacties :

  Anoniem zei

  De laatste zin had moeten zijn:
  Met 6 turbines had heel Julianadorp kunnen worden voorzien van:
  DE HELE DAG TYPHUSHERRIE, ALTIJD DIE TORENS IN DE LUCHT EN HEEL DURE ENERGIE.

  Maar ja, als je zelfs in dit land kunt worden opgeleid tot waarzegger (zie UWV) dan is dit niet eens gek.

  Af en toe denk je: Kan het nog gekker?

  Een reactie posten