Eneco zoekt oplossingen tegen overlast

Datum:
 • maandag 8 juni 2015
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • HEERHUGOWAARD - Energiebedrijf Eneco is met windmolenfabrikant Enercon volop op zoek naar maatregelen die klachten zouden kunnen wegnemen bij de omwonenden van de drie windturbines van Heerhugowaard. Dat onderzoek loopt nog, zegt woordvoerder Marcel van Dun.


  Door Gert van der Maten - 8-6-2015, 

  neco reageert daarmee op de constatering van het Luna Wind Comité, een groep bewoners aan de Plas van Luna, dat er nog niets is vernomen van Eneco sinds het comité in april een stapel onderzoeksformulieren heeft ingeleverd bij het energiebedrijf. Op die formulieren hadden omwonenden van de drie turbines in de Stad van de Zon ingevuld of ze last hadden van het geluid en/of de slagschaduwen van de wieken. Op het formulier konden ook precies dag en tijdstip worden ingevuld. Dat laatste was van belang om naderhand weersomstandigheden als windrichting aan de klachten te kunnen koppelen.

  Nachtrust

  Het onderzoek met de formulieren is vorig jaar aangezwengeld door het Luna Wind Comité, zelf. Al een paar jaar klaagt die groep met name over verstoorde nachtrust door het geruis van de turbines. Het comité zegt ook klachten te hebben gehad vanuit Oudorp en Sint Pancras.
  De groep heeft de kwestie meermaals aangekaart bij de gemeente, maar dat liep op niets uit, waarna het comité contact zocht met de exploitant van de drie molens, Eneco, en met de provincie.
  Zowel de provincie als energiebedrijf Eneco –dat eigenaar is van de drie turbines– steunden het onderzoek. Gedeputeerde Jaap Bond en een vertegenwoordiger van het energiebedrijf zijn vorig jaar de overlast met eigen ogen en oren komen aanschouwen. Volgens het comité zei de gedeputeerde bij die gelegenheid dat de gemeente Heerhugowaard er wel degelijk van op de hoogte is dat er sprake is van daadwerkelijke overlast.
  Uiteindelijk wil het comité dat Eneco aan de hand van de onderzoeksresultaten overlastreducerende maatregelen treft. De zoektocht daarnaar is dus nog gaande, aldus Eneco. De provincie is in het onderzoek geïnteresseerd vanwege de toekomst van windturbines op land.

  NHD
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Is dat diezelfde Marcel van Dun die zegt:
  Je kan er geen hinder van ondervinden; je hoort ze niet?

  De slager die zijn eigen vlees keurt.

  Wat een zakkenwasser.

  In Wieringerwaard kwam de zoon van van Maarl via onderzoeksburo PEUTZ de overlast meten bij de molens van zijn vader. Ja! Zo rollen wij in corrupt Nederland.

  En het gaat maar door.

  SCHIJT AAN DE BURGER. GELD TELT.

  Een reactie posten