'Wethouder heeft zich misdragen' '

Datum:
 • zaterdag 30 mei 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Wethouder Geurt Visser doet dit weekeinde aangifte bij de Rijksrecherche tegen het college van Den Helder. De wethouder claimt dat er inbreuk is gepleegd op zijn privacy, omdat er zonder zijn medeweten in zijn werktelefoon is gekeken. 


  *Inbreuk privacy' * Aangifte Visser bij Rijksrecherche

  Bo-Anne van Egmond  

  „Dat mag alleen als er sprake is van een ernstig misdrijf. Zijn privĂ©foto's of wat Whatsappjes dat? Het college heeft mij met die informatie gechanteerd."

  Visser zegt dat hij al een tijdje vermoedde dat er in zijn telefoon werd gekeken. „Omdat ik veiligheidskundige ben. De afgelopen tijd ben ik drie keer mijn contactgegevens en berichten kwijtgeraakt. Daarna heb ik mijn digitale gedrag aangepast. Pas twee weken geleden kreeg ik voor het eerst te horen dat ik 'te nauw contact had' met vrouwen met wie ik een werkrelatie had."

  Onwelvoegelijk

  De gemeente Den Helder bevestigde gisteren in een brief het verhaal dat Visser zich zou hebben misdragen. Hij zou 'onwelvoegelijk gedrag' hebben vertoond naar vrouwen, zowel binnen als buiten het stadhuis. Daarbij waren er onbehoorlijke Whatsappberichten en b&ldmateriaal dat 'potentieel schadelijk' was voor zijn eigen gezin en andere gezinnen. Het college heeft om die reden het vertrouwen in hem opgezegd en accepteert de aangekondigde terugkeer van Visser niet.

  De 'gevallen wethouder' stelt echter dat alleen de raad hem kan ontslaan. „En ik heb het verzoek van coalitiegenoten gehad om aan te blijven, sowieso tijdens een onderzoek."

  Het college noemt een onderzoek onnodig. Coalitiepartners Christen-Unie, Vrije Socialisten en Lijst Vermooten dringen net als een deel van de Stadspartij aan op een onafhankelijk onderzoek. Maandag is een extra raadsvergadering over dit onderwerp.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten