Schagen wil Grote Sloot 158 na sloop windurbine nieuwe bouwvergunning geven.

Datum:
 • maandag 11 mei 2015
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Schagen - Gemeente Schagen heeft het voornemen om na de sloop van de windturbine Grote Sloot 158 een bouwvergunning te verlenen voor een nieuwe windturbine op Grote Sloot 158. Het besluit tot verlening van de bouwvergunning is met 40 dagen verlengd.

  Na 9 jaar procederen gaat gemeente Schagen gewoon door ondanks de duidelijke rechterlijke uitspraken.
  Onderstaande brief heeft mevrouw Ina Vonk op 5 mei naar de gemeente Schagen gestuurd.  _________________________________________________________________


  1752 JP Sint Maartensbrug, 5 mei 2015
                                     Grote Sloot 156

  Aan het college van burgemeester en wethouders
  van de gemeente
  SCHAGEN.

  Betreft: Bezwaarschrift vergunningverlening nieuwe turbine Grote Sloot 158.

  Geacht college,

              Sinds enkele weken weet ik weer hoe heerlijk het is om 's nachts ononderbroken door te kunnen slapen en 's ochtends uitgerust wakkker te worden. De veroorzaker van de ellende, de turbine naast mijn woning, staat godzijdank stil en moet op last van de burgelijke rechter over enkele weken (eind mei) voorgoed zijn verdwenen.
                          Eind goed, al goed …. zou je toch denken?
  Immers, wij omwonenden hebben onze rust weer terug en u als gemeentebestuur kan dit dieptreurige, zoveel kostbaar belastinggeld verspillende omvangrijke boek eindelijk sluiten.

              Maar de werkelijkheid blijkt anders: Uw jarenlang getoonde en onbegrensde loyaliteit aan de eigenaar ten koste van de gezondheid van zijn buren, wenst u koste wat kost nog steeds niet, ook nu niet los te laten.
              Kortom, in plaats van blij te zijn dat u nu weer serieus werk kunt maken van het herstellen van het flink beschadigde imago van de gemeente, voegt u een nieuw hoofdstuk toe aan deze zo lang slepende, etterende wond, die landelijk bekend is geworden als 'de schandvlek van de gemeente Schagen'.

              Toen ik uw voornemen vernam om de eigenaar, na de sloop van de huidige, een nieuwe turbine te gunnen – die bovendien nóg dichterbij mijn woning zou worden geplaatst dan de huidige - dacht ik in eerste instantie aan een – zij het wonderlijk – gevoel voor humor van uw kant. Maar sinds mij het bericht bereikte dat u dit voornemen met 40 dagen heeft verlengd, drong de ernst tot mij door. 
              Dus, na zo'n 9 jaar door u in eendrachtige samenwerking met de eigenaar het juridische doolhof te zijn ingesleurd, en na uiteindelijk door de hoogste rechter definitief in het gelijk te zijn gesteld, wordt dit onzinnige circus van meet af aan opnieuw opgestart. Uitsluitend in het belang van één enkele inwoner die in uw ogen meer waard is dan zijn buren die hij ongestraft mag schaden in hun gezondheid, nachtrust en normaal woongenot.
              Hier wordt door u achteloos gemeenschapgeld over de balk gesmeten, uitgerekend in een tijd dat kwetsbare mensen in hun grondrecht op voorzieningen zo schandelijk worden afgeknepen. Hoe u dit moreel kunt verantwoorden is mij een raadsel. 

              Welnu, voor de zoveelste keer dwingt u mij en mijn mede-omwonenden om een bezwaarschrift in te dienen, met hierin de dringende oproep om uw voornemen tot vergunningverlening subiet in te trekken.

  In afwachting,


  hoogachtend,

  Ina Vonk  _______________________________________________________________________


  Overzicht Grote Sloot 158


  0 reacties :

  Een reactie posten