Schagen wil geen claim '158'

Datum:
 • woensdag 27 mei 2015
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Schagen - Sint Maartensbrug - De provincie Noord-Holland moet Schagen vrijwaren voor civielrechtelijke gevolgen — zoals bijvoorbeeld een schadeclaim als Schagen een vergunning voor een nieuwe windmolen aan de Grote Sloot 158 zou weigeren. 
  Die toezegging wil de gemeente Schagen hebben van het provinciebestuur. Liefst deze week nog, aangezien de gemeente op korte termijn moet beslissen over de vergunningaanvraag.

  De raadscommissie Ruimte buigt zich er komende maandag over. De provincie wil juist dat Schagen de ooit verleende bouwvergunning uit 2005 voor een molen op deze plek intrekt. Zo lijkt er maar geen einde te komen aan de soap rond windmolen 158, die er naar oordeel van de rechter illegaal staat.  ________________________________________

  'Vergunning uit 2005 intrekken' 

  Vervolg 

  Sint Maartensbrug 27-5-2015 

  Eigenaar Bernhard Schuijt van de veelbesproken windmolen158 in Sint Maartensburg wil een nieuwe windmolen bouwen, als zijnde een opschaling van de molen die hem in 2005 is vergund. Destijds kreeg hij van de gemeente Zijpe een bouwvergunning voor een windmolen, maar hij plaatste een andere type hij plo een vergunning was afgegeven. Op een andere plek ook. Vandaar dat de molen illegaal is, zeggen Raad van State en provincie Noord-Holland.

  Van opschaling kan dan ook geen sprake zijn, stelt de provincie, want de vergunde turbine is nooit echt gebouwd. En een bouwvergunning alleen is niet genoeg om groen licht te geven, stellen Gedeputeerde Staten op grond van de Provinciale Ruimtelijke Verordening, die in december werd vastgesteld. Schagen zou de vergunning uit 2005 juist moeten intrekken, omdat er nooit gebruik van is gemaakt.

  Volgens Schagen daarentegen gaat de bewuste verordening pas later dit jaar in. De aanvraag van Schuijt moet worden beoordeeld volgens de verordening die nu geldt. En dan kan een vergunning voor een nieuwe molen niet worden geweigerd, zeggen B en W.

  Weigert Schagen een vergunning op grond van de provincieverordening — wat de provincie wil — dan valt een schadeclaim van Schuijt te verwachten. 'Graag krijgen wij van u de bevestiging (....) dat de provincie de gemeente Schagen zal vrijwaren voor alle civielrechtelijke gevolgen', schrijven B en W van Schagen aan GS.

  NHD


  Dossier Grote Sloot 158  2 reacties :

  Anoniem zei

  Dreigen en bedreigen!! Het lijken wel de nieuwe gelukszoekers.

  Met de burgers (die de windturbines betalen) hebben de boven ons
  gestelden geen reet te maken.

  Frank zei

  wat hebben gelukszoekers hier me te maken, Theo?

  Een reactie posten