Hollands Kroon schrijft geschiedenis

Datum:
 • woensdag 29 april 2015
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft gisteravond geschiedenis geschreven door het grootste deel van de regels in de Algemene Plaatselijke Verordening te schrappen. Dat ging niet zonder slag of stoot. GroenLinks vindt de uitgeklede APV 'een paradepaardje' van burgemeester en wethouders, 'een slecht idee' waar de inwoners van Hollands Kroon niet beter van worden.


  Delano Weltevreden

  Volgens sommige raadsleden was het grote aantal amendementen het bewijs dat de compacte APV de steun van de gemeenteraad niet verdiende. Anderen vonden dat de oude APV behouden moest blijven. Maar volgens de VVD gaan honden niet minder poepen en wordt de ergernis over hondenpoep niet minder als die regels in de APV blijven staan.

  Uiteindelijk stemden 23 volksvertegenwoordigers voor de compacte APV, vijf stemden tegen.

  NHD


  1 reacties :

  Anoniem zei

  En nu kan dus de helft van het overbodige ambtenarenapparaat naar huis worden gestuurd, regeltjes verzinnen hoeft niet meer, verzinnen hoe regeltjes te gaan gedogen hoeft ook niet meer, handhaven hoeft ook niet meer want er zijn bijna geen regeltjes meer. Oh nee natuurlijk hoeven ze niet naar huis gestuurd, ze zitten al thuis omdat ze thuis "werken"(afwas, stofzuigen, kinderen van en naar school, hobbyen, enz.).

  Een reactie posten