Hooijmaijers zet strijd door en stapt naar hoge raad

Datum:
  • vrijdag 17 april 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • AMSTERDAM - Oud VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers vecht zijn gevangenisstraf van 2,5 jaar aan en stapt naar de hoge raad.

    Door Frans van den Berg - 16-4-2015

    Dat bevestigt zijn advocaat Frits Schneider. De Noord-Hollandse ex-gedeputeerde werd begin deze maand in hoger beroep tot 2,5 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld vanwege corruptie en witwassen. Dat was een half jaar minder dan het oordeel van de Haarlemse rechtbank.

     De rechtbank achtte bewezen dat Hooijmaijers zich liet betalen door ondernemers uit voornamelijk de vastgoedsector. Maar Hooijmaijers heeft altijd verklaard dat deze betalingen geen verband hielden met het feit dat hij gedeputeerde was. ,,Het is een politieke afrekening en er is gerommeld met de feiten. Sterker nog: er had nooit een onderzoek mogen worden begonnen'', stelde Schneider eerder, die wel toegaf dat de betalingen niet altijd handig waren.

     Hooijmaijers die financieel helemaal aan de grond zit, toonde zich de afgelopen jaren zeer strijdlustig tijdens de wekenlange rechtszaken. Het is dus niet vreemd dat hij in cassatie gaat, al zal hem dat nog meer geld kosten aan juridische bijstand. Maar hij wil nu eenmaal niet onschuldig 2,5 jaar de bak in. Lopende de cassatiezaak, die nog wel een jaar op zich kan laten wachten, hoeft hij sowieso niet de cel in.

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten