Weerstand tegen turbine

Datum:
 • vrijdag 16 januari 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - Veel bezwaren tegen solitaire 'Poldermolen' bij Wieringerwerf.

  Mike Deutekom radeutekom@hollandmediacombinatie.nl

  Bij de gemeente Hollands Kroon zijn tot nu toe circa veertig bezwaren binnengekomen tegen de komst van de zogenoemde 'Poldermolen', ten noorden van Wieringerwerf langs de A7. De gemeente verwacht nog meer bezwaren voordat de termijn maandag 19 januari verstreken is.

  De Poldermolen is een initiatief van Windkracht Wieringermeer, de initiatiefnemers achter het Windpark Wieringermeer. De windturbine, die een ashoogte krijgt tussen de negentig en honderdtwintig meter, is bedoeld 'voor de bevolking'.

  Inwoners van de Wieringermeer, het oostelijk deel van Wieringen en Medemblik kunnen participeren in de Poldermolen. Dit ter compensatie van de 110 windturbines die zijn gepland in het Windpark in de polder.

  Maar of de turbine er komt is nog niet zeker. Niet alleen heeft het Van der Valkhotel bezwaren tegen het  plan, ook Jervin Tonneman - die camping Land uit Zee opnieuw ontwikkeld - is tegen. Net als de manager van Van der Valk vreest hij overlast voor zijn klanten. Ook de volkstuinders op het stuk grond waar de molen gepland staat, worden opgeroepen bezwaar te mak√©n.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten