Schagen neemt nieuw besluit over windmolen 158

Datum:
 • donderdag 22 januari 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • SCHAGEN - De gemeente Schagen zal een nieuw handhavingsbesluit nemen over de windmolen aan de Grote Sloot 158 in Sint Maartensbrug. De uitspraak van de Raad van State is duidelijk, stelt de gemeente in een verklaring. De in 2005 verleende vergunning is niet toereikend voor de plaatsing van de windturbine op de huidige locatie. 


  Door Harry de Jong - 22-1-2015   De gemeente geeft aan gevolg te geven aan de uitspraak van de Raad van State door een nieuw handhavingsbesluit te nemen. De Raad van State-uitspraak heeft alleen betrekking op de locatie en het type van de windmolen, aldus Schagen.

  Daardoor betreft de uitspraak niet het al dan niet draaien van de windmolen, direct stopzetten als gevolg van de uitspraak kan dus niet.

  Wel moet de gemeente een handhavingsbesluit nemen ten aanzien van de locatie en het type van de windmolen.

  Vooruitlopend op de besluiten hierover zal de wethouder in gesprek gaan met zowel de eigenaar van de molen als de omwonenden en andere betrokkenen in de rechtszaak.

  De gemeente organiseert een bewonersavond. Belanghebbenden zullen door de gemeente worden geïnformeerd over deze avond.

  NHD


  Dossier Grote Sloot 158

  Uitspraak Raad van State 14 januari 2015

  Uitspraak Rechtbank Noord-Holland 12 november 2014


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Mevrouw Vonk hoeft niet te wanhopen, immers er zijn in Nederland inmiddels evenveel terroristen als windmolens. Het moet voor mevr. Vonk geen probleem zijn om een of meer terroristen over te halen om in naam van Allah een paar kilo springstof te plaatsen bij de windmolens van de Graaf, Schuijt en van wethouder v.d.Veek zelf.
  Opblazen die troep, probleem opgelost en de terroristen zullen, als ze al gepakt worden met een pakkans van ten hoogste 1 1/2 %, waarschijnlijk een taakstrafje tegemoet kunnen zien van de D'66 rechters door wie ze met zijden handschoentjes in dit land worden aangepakt.
  Als Allah het dan ook nog wil krijgt wethouder V.d. Veek zijn eigen windmolen boven op zijn kop, dan is ook nog een tweede probleem opgelost, windmolen weg, corrupte wethouder weg.

  Een verontruste burger zei

  Het doel van de gemeente Schagen is enkel en alleen om meer tijd te winnen en om tweespalt te zaaien onder de betrokkenen.
  Het kan natuurlijk niet dat een hoogste rechtsorgaan in dit land de windmolens als illegaal bestempelt, en vervolgens stelt wethouder V.d.Veek zich boven de wet door te stellen dat er "OVERLEG" moet plaatsvinden.
  Waarom moet er overleg plaatsvinden over een paar molens die illegaal zijn? Als een dakkapel illegaal is wordt er toch ook geen overleg gevoerd, dan moet de dakkapel worden afgebroken op straffe van een forse dwangsom?
  Eens te meer wordt hiermee aangetoond dat het rechtssysteem onderhand aan herziening toe is want de “boven ons gestelden” kunnen met de wet in de hand doen en laten wat ze willen.
  Iedere crimineel droomt er van om met de wet in de hand zijn criminele activiteiten te kunnen uitvoeren, al moeten we ons inmiddels afvragen of de liegende, rovende en steklende politici niet tot hetzelfde niveau zijn afgedaald als de harde criminelen.

  P. Dekker zei

  Waarschijnlijk is de enige manier voor Mevrouw Vonk om haar "Recht" te halen weer voor de zoveelste keer naar de rechter te gaan en die laten bepalen hoe hoog de dwangsom moet zijn. Intussen hebben de 3 vrienden in het kwaad middels het binnenharken van forse subsidies op de geleverde stroom de Nederlandse huishoudens nog verder belast.
  Aangezien de windmolens al jaren illegaal staan te draaien kan ik me zo voorstellen dat de opgeëiste en verkregen subsidies niet legaal zijn.
  Misschien dat de rechtbank zich daar ook eens over kan buigen zodat de rechter kan beslissen of de onrechtmatig verkregen subsidies op bouw en stroomlevering van de illegale windmolens over al die jaren teruggestort moeten worden?

  Een reactie posten