Juridische strijd over turbines Groetpolder

Datum:
 • maandag 19 januari 2015
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Lutjewinkel -  Windmolens Groetpolder BV uit Lutjewinkel, een cooperatie van eigenaren van negentien windmolens tussen Kolhorn en Winkel, staat vandaag bij de Raad van State tegenover de provincie. 

  Martijn Gijsbertsen   De turbinebezitters vechten bij de hoogste bestuursrechter in Den Haag aan dat Noord-Holland weigert mee te werken aan het vervangen van de windmolens door veertien grotere exemplaren met meer vermogen en energieproductie.

  In de ogen van de provincie past dat plan niet in het huidige Noord-Hollandse beleid om geen nieuwe windmolens op land toe te staan

   Volgens Groetpolder BV is de aanvraag, waarvoor Hollands Kroon een verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven, echter gedaan voordat 'Haarlem' besloot tot een koerswijziging met betrekking tot turbines.

  Dat pleidooi hielden de turbine-eigenaars, in totaal zes agrariërs, vorig jaar zomer al eens. bij de Alkmaarse rechtbank. Die stelde Noord-Holland in het gelijk. 

  Schadeclaim 

  De cooperatie is tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan. Binnen zes weken wordt verwacht dat de Raad van State definitief uitsluitsel over de kwestie kan geven.

  Afhankelijk van de uitkomst overweegt Groetpolder BV een schadeclaim van enkele tonnen tegen de provincie in te dienen wegens gemaakte voorbereidingskosten.

  NHD  1 reacties :

  Anoniem zei

  Geld geld geld, dat is echt het enige waaraan die windboeren kunnen denken. Turbine 158 en al die anderen die de pech hadden een huis te hebben gekocht in d buurt van zo'n geldgeile agrarier. Wanneer wordt Nederland eens wakker en maken we een eind aan die terreur?

  Een reactie posten