'Veel illegaal gif in bloemen en planten'

Datum:
 • dinsdag 2 december 2014
 • in
 • Categorie:
 • Amsterdam - Op 36 procent van de planten bleken pesticiden te zitten die soms al jaren illegaal zijn.


  Veel bloemen en planten die verkocht worden in tuincentra, doe-het-zelfketens en supermarkten bevatten verboden landbouwgif.


  Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Greenpeace, zo liet de milieuorganisatie gisteren weten.

  Een laboratorium heeft 105 tuinplanten, kamerplanten en snijbloemen onderzocht die werden verkocht bij verschillende ketens.

  Op 36 procent van de planten bleken pesticiden te zitten die soms al jaren illegaal zijn.


  NHD


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Wie had dat nou gedacht? In ieder geval de volstrekt overbodige milieudiensten niet want die kondigen vooraf het tijdsip aan wanneer ze gaan "controleren".

  Natuurlijk weten gemeentes en milieudiensten dat er op grote schaal met teveel of verboden gif gewerkt wordt, dat toont dit onderzoek maar weer eens aan. Er zullen ongetwijfeld nog veel meer onderzoeken volgen om toch vooral maar aan te tonen dat het allemaal wel meevalt met verboden gifsoorten, tijdrekken tot onomstotelijk is vast komen te staan dat er volop met gif gefraudeerd wordt. Zo gaat dat in Calvinistisch Hypocriet Nederland, ze gaan net zo lang door totdat er doden of ernstig zieken te betreuren zijn en dan is heel politiek Nedeland weer "geschokt". Leest mevrouw Vlaming van het CDA(boerenpartij) ook even mee?.

  Een reactie posten