Alternatief voor plan GS

Datum:
 • donderdag 11 december 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Koggenland - Kor Buitendijk, die jarenlang door overheden is ingehuurd als extern adviseur om vastgelopen projecten vlot te trekken, heeft een alternatief plan ingediend. 


  Hij stelt dat er geen nieuwe overlast en meer maatschappelijk draagvlak mogelijk is zodra andere keuzes worden gemaakt.

  Buitendijk pleit voor windturbinelocaties op industriƫle terreinen en langs rijks- en spoorwegen. 'GS konden locaties kiezen waar geen of nauwelijks nieuwe overlast voor omwonenden zal ontstaan. Die zijn er voldoende om aan de gestelde opgave te kunnen voldoen'. Hij vindt dat er alleen windmolens zouden moeten komen op plekken waar het achtergrondgeluid in de nacht hoger is dan 40dBA

  Ook wil hij dat GS de plaatsing van windmolens heroverwegen in Haarlemmermeer-Zuid, Velsen Reijnderweg en Dmen Al/A9. Locaties waar'baatschappelijk veel draagvlak voor windmolens zou zijn. Deze locaties zijn door de provincie afgewezen omdat ze in een Ecologische Hoofdstructuur of het Groene Hart liggen. Buitendijk uit ook kritiek op het proces. Volgens hem hadden GS er voor kunnen kiezen om met gemeenten en initiatiefnemers van begin af aan samen te werken. 'In plaats van eenzijdig te bepalen hoe het gaat'.

  Ook stelt hij dat de provincie een beleid moet formuleren dat goed functionerende windturbines niet zomaar vervangen kunnen worden. 'In ieder geval dient er een vergunning voor te worden verleend waaraan voorwaarden kunnen worden verbonden.

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten