'Raad van State kan dit vonnis niet negeren'

Datum:
 • dinsdag 18 november 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Sint Maartensbrug -  Houd Zijpe Leefbaar (HZL) verwacht dat windturbine 158 nu echt gaat verdwijnen.


  Mike Deutekom 

  Cor Koning van Houd Zijpe Leefbaar (HZL) verwacht dat windturbine 158 nu echt gaat verdwijnen. Ondanks dat er nog een zaak loopt bij de Raad van State, waarmee de gemeente Schagen de molen alsnog probeert te legaliseren.  Koning verwacht dat de gemeente die zaak ook gaat verliezen. Dit nadat de rechtbank in Alkmaar HZL en omwonende Romee Kanis gelijk heeft gegeven in een civiele zaak tegen de eigenaren van de turbine. „De Raad van State kan deze uitspraak van de rechtbank, het standpunt van Gedeputeerde Staten en een eerdere uitspraak niet negeren. Het is grandioos, na een jarenlange strijd denk ik dat die illegale turbine eindelijk weg gaat."

  Volgens Koning heeft de gemeente destijds nog Zijpe, nu Schagen - grove fouten gemaakt bij de vergunning verleng voor de turbine. „Maar dat wi en ze niet toegeven en daarom loopt deze zaak al zolang. Zelfs toen eigenaar Schuijt een heel ander type plaatste dan dat er in de vergunningaanvraag stond, werd er niets tegen gedaan. De gemeente zei gewoon uit te gaan van het type dat in de aanvraag stond, terwijl er een ander, veel luider type was neergezet. Dat was onbegrijpelijk."

  De rechtbank heeft geconcludeerd dat 'niet kan worden aangenomen dat met voldoende zekerheid de legalisatie van windturbine is te verwachten' in het hoger beroep dat de gemeente Schagen tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank heeft lopen. De rechtbank heeft nu bepaald dat vanaf een maand na de uitspraak van de RvS de turbine moet worden afgebroken.


  NHD
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Inpakken en wegwezen met dat illegale klereding en stort dan meteen diegenen bij het grof vuil die er debet aan zijn.

  Een reactie posten