Zes jaar knokken tegen ambtelijke onwil

Datum:
  • zondag 19 oktober 2014
  • in
  • Categorie: ,


  • Peter Zethoven - Plan-indiener Piet Blankendaal is blij.Maar kijkt ook knarsetandend terug op zes weggegooide jaren.






    Op 5 hectare (hoek Delftweg/Veilingweg) komt savanne voor exotische grazers (giraffen, zebra's). Op2 hectare (hoek Bogtmanweg/Delftweg) woningbouw, althans volgens het voormalig college van B en W van Harenkarspel. Maar de provinciale structuurvisie blokkeert dat. Dus blijft de 2 hectare
    voorlopig agrarisch.

    _________________________________________________________

     Stichting Dierenpark Van Blanckendaell tekende onlangs een contract met de gemeente Schagen over invulling van een 7 hectare groot plangebied tussen park en Delftweg in Tuitjenhorn. Daarmee kwam voorlopig een einde aan een slepende procedure.

    __________________________________________________________

    Plan-indiener Piet Blankendaal is blij.Maar kijkt ook knarsetandend terug op zes weggegooide jaren.
    Want het nu  goedgekeurde plan is bijna identiek aan dat van 2008.
    Blankendaal: „Als initiatiefnemer ben je vogelvrij. Ambtenaren werken veelal tegen."
    Volgens hem kan de 'weggegooide' zes jaar worden verdeeld in drie bedrijven.

    Eerste bedrijf: gemeente Harenkarspel beweert dat het dierenpark geen milieuvergunning heeft en dus illegaal is. Blankendaal: „Iedereen wist dat er wel degelijk zo'n vergunning was."

    Tweede bedrijf: Harenkarspel stuurt het plan naar de adviescommissie ruimtelijke ordening van de provincie, waarna het zoek raakt. Later vindt Blankendaal uit dat de commissie per e-mail ingediende plannen (door Harenkarspel) per definitie niet behandelt.

    Derde bedrijf: de heringedeelde gemeente Schagen behandelt het plan. Blankendaal cynisch: „Alle ambtenaren in de Magnusveste hebben plotseling verstand van dieren(parken).

    De klok tikt weer twee jaar weg, terwijl er dan al provinciale goedkeuring is."

    Gedeputeerde Tjeerd Talsma zorgt in het voorjaar voor een positief moment. „Hij wilde landschapsbehoud. Ik betoogde, dat ons plan wel degelijk in het bestaande landschap kon passen. Door de uitbreiding wordt het nog mooier en de wandelmogelijkheid nog groter."

    NHD












    1 reacties :

    Anoniem zei

    De ambtenaren hebben in ieder geval 6 jaar werk voor zichzelf gecreƫerd en zullen voor het bewezen dwarszitten van de burgers weer een vorstelijke promotie tegemoet kunnen zien.
    Er zijn plannen(o.a. Hollands Kroon) zijn om het aantal regels fors te verminderen. Op zich is dat prima maar de vraag is dan of er door de fors verminderde regeldrift ook het aantal ambtenaren verminderd zal worden of moeten de burgers voor minder veiligheid en service hetzelfde blijven betalen?

    Een reactie posten