'Plannen geschrapt wegens ambtenaren'

Datum:
  • woensdag 7 mei 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • Wieringerwerf - Ontwikkelaar stopt met camping en zwemparadijs 

    Mike Deutekom m.deutekom@hdcmedia.n1 

    Spuugzat is Jervin Tonneman het. De Middenmeerse ondernemer was met de gemeente Hollands Kroon in onderhandeling over zwembad De Terp en camping Land uit Zee, maar stopt met beide projecten. „De reden? Afspraken worden niet nagekomen, er komen steeds nieuwe eisen bij en ambtenaren ontkennen glashard dingen die ze hebben gezegd. Als ondernemer kun je zo niet werken." Wethouder Lia Franken zegt de verwijten niet te kunnen plaatsen, maar betreurt het dat het zo gelopen is.

    Zwembad

    Tonneman en zijn vrouw Saskia zijn twee jaar geleden begonnen met plannen te maken voor zwembad De Terp in Wieringerwerf. Hij wilde het bad omturnen tot een subtropisch zwemparadijs. „Toen ik daar mee bezig was en in gesprek raakte met de gemeente, boden ze me de voormalige camping Land uit Zee aan. Of ik daar niet wat mee kon. Zelf vond ik het wel een mooie combinatie, een camping en het zwembad. Dus had ik wel interesse."

    Vliegtuig 

    Tonneman liet een tekening opstellen voor de camping en bedacht zelf bijzondere vakantieonderkomens. Hij kocht een oude treinwagon, een bus en een boot om die straks in te richten als vakantiehuisjes. „Twee weken terug heb ik nog een groot vliegtuig gekocht om ook een huisje van te maken. Na het verzoek van de gemeente om naar de camping te kijken zijn we er met acht man mee aan slag gegaan. Bij elkaar heb ik al zo'n 130.000 euro geïnvesteerd."

    Maar vorige week barstte de bom. Voor het plan was een milieuadvies gevraagd aan de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), die de milieuzaken voor de gemeente behartigt. „Ik kreeg een advies toegestuurd dat totaal niet leek gebaseerd op mijn plannen met de camping. Toen heb ik een gesprek gevraagd met de opsteller van dat advies. Hij vertelde me dat hij uit de gegevens van de gemeente had geconcludeerd dat ik groepsaccommodaties wilde maken op de camping, dat ik vanwege een frituur in een restaurant- en snack-bargebouw rekening moest houden met de wind voor de buren en dat er dagelijks bussen zouden komen met joelende kinderen. Maar dat wil ik allemaal juist niet. De camping moest aantrekkelijk zijn voor gezinnen die van rust en ruimte houden."

     Toen hij bij de gemeente informeerde waar de RUD zich op baseerde, kreeg hij te horen dat het RUD-advies niet op informatie van de gemeente kon zijn opgesteld. „Toen had ik het helemaal gehad. Eerder was er al een vergadering waarbij ik een van de ambtenaren moest uitleggen waar Wieringerwerf lag. Dan doe je je huiswerk toch niet als je met mij gaat praten over een camping in Wieringerwerf?"

    Een mailtje met eisen aan zijn businessplan en een gedetailleerde tekening van de camping deed de rest. „Ik stop er mee. Wat er nu tafel ligt, is niet volgens de afspraken."

     Wethouder Franken hoopt nog met Tonneman in gesprek te kunnen.


    NHD





    2 reacties :

    Anoniem zei

    RUD gaat door op de wijze van de oude Milieudienst.Kan ook niet anders, alle medewerkers van de oude Milieudienst zijn mee overgegaan (goed en slecht).

    Wanneer wordt deze dienst eens doorgelicht door een ONAFHANKELIJK orgaan?



    Anoniem zei

    In Veel landen worden steekpenningen betaald, ook in Nederland, maar waarschijnlijk heeft de familie Tonneman gedacht dat dat in Hollands Kroon niet hoeft.

    Een reactie posten