‘Ontluisterend’ Wob-dossier: ‘Het ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd’

Datum:
 • dinsdag 29 november 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  “Dit past niet bij Nederland.”


  28-11-2022


  Robin de Boer

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 03:15

  In coronatijd greep de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) de macht. Het ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd, schrijft data-speurder Cees van den Bos op Substack.

  Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat de NCTV een sleutelrol speelde in de staatsgreep die tijdens corona is gepleegd. De stukken laten zien dat vrijwel alle besluiten werden genomen in het Torentje. Daar vond vaak overleg plaats tussen premier Rutte, minister De Jonge, toenmalig minister Grapperhaus en de NCTV.

  De dienst hield zich onder meer bezig met het bestrijden van ‘desinformatie’. Dat is alle informatie die strijdig is met de door de overheid verstrekte informatie. De NCTV werkte in coronatijd nauw samen met het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC), een militaire eenheid.

  Met ijzeren hand

  Onder andere Viruswaarheid en Farmers Defence Force werden gericht geobserveerd. Ook gingen er datastromen vanuit de NCTV naar het LIMC, wat kan verklaren waarom mensen die zich kritisch uitspraken op social media politie aan de deur kregen.

  Maandenlang was er geen wettelijke grondslag voor de activiteiten van het LIMC. De NCTV handelde als opdrachtgever al die tijd dus buiten de wet, constateert Van den Bos.

  Alle coronamaatregelen kwamen via de NCTV binnen bij de ministeries. “Nederland werd met ijzeren hand geregeerd. De crisisorganisatie rond de pandemie werd niet alleen autoritair, maar ook totalitair aangestuurd.”

  Internationaal

  De coronamaatregelen lijken bovendien internationaal op elkaar afgestemd te zijn. De NCTV verzocht om contact tussen de Nederlandse crisisbestrijding en de FBI. “Dit wekt sterk de indruk dat de crisisaanpak internationaal is georganiseerd tussen de interne inlichtingendiensten.”

  Van den Bos schrijft: “Veiligheidsdiensten zijn handelaren in veiligheid in ruil voor (grond)rechten. In de coronacrisis hebben wij kunnen zien wat gebeurt wanneer je een gezondheidscrisis beschouwt als een zaak van veiligheid, en een dergelijke dienst onder het departement Veiligheid & Justitie vrij spel geeft over de grondrechten van burgers.”

  Dit past niet bij Nederland

  De vrijgegeven Wob-documenten doen wenkbrauwen fronsen. “Ontluisterend Wob-dossier,” reageert medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Dit past niet bij Nederland.”

  Neuroloog Jan Bonte zegt: “Dit is een absolute must-read voor eenieder die wil weten wat er de afgelopen drie jaar is gebeurd. En wat ons nog te wachten staat, als dit zo doorgaat.”

  “We zeggen het al een paar jaar. De NCTV heeft een staatsgreep gepleegd. Ministers zijn WEF-lakeien,” twittert Willem Engel.  1 reacties :

  Anoniem zei

  “Ontluisterend Wob-dossier,” reageert medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Dit past niet bij Nederland.”
  Dit past precies bij het Nederland van Rutte en Kaag. We leven in een in en in verrotte wereld en veel te weinig mensen zien het.

  Een reactie posten