Verontwaardiging over uitspraken Kamerlid Kuiken die BIG-registratie van duizenden medici wil afpakken

Datum:
 • vrijdag 21 januari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Zo meteen wil de politiek nog bepalen wat ik schrijf. Of wat u moet denken.


   20 januari 2022


  Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) riep in de Tweede Kamer op om de BIG-registratie van leden van het Artsen Collectief af te pakken wegens het verspreiden van ‘desinformatie’ en het voorschrijven van medicijnen die ‘niet geoorloofd zijn’.

  “Ik heb een specifieke vraag en die stel ik ook aan minister Kuipers: hoe kan het zo zijn dat zogenoemde BIG-geregistreerde zorgverleners zich hier medeschuldig aan maken? Medicijnen voorschrijven die niet geoorloofd zijn? Zich in een Artsen Collectief verenigen – ik noem dat kwakzalvers. Maar zij zijn wel medeverantwoordelijk voor het aanjagen van desinformatie en ik wil gewoon weten: kan hun BIG-registratie niet gewoon worden afgenomen?” vroeg Kuiken.

  Haar uitspraken zorgen voor veel verontwaardiging. “Ik stel voor dat we Kuiken haar Nederlands burgerschap afpakken en haar ergens op een eiland zetten waar ze geen schade meer kan aanrichten met haar schandelijke voorstellen,” schrijft gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. Journalist Annelies Strikkers zegt: “Dit vind ik nou hele enge uitspraken.”

  Ronduit bedreigd

  “Ik heb van 1989 tot 1997 geneeskunde gestudeerd. Vanaf 1997 heb ik als basisarts in verschillende ziekenhuizen gewerkt. In 2003 studeerde ik af als huisarts. Ik ben kostwinner en moeder van drie kinderen. Ik voel me door uw uitspraken ronduit bedreigd,” stelt huisarts Els van Veen.

  Telegraaf-verslaggever Wierd Duk springt in de bres voor de artsen: “Politici die artsen willen beperken in de uitoefening van hun beroep omdat die ‘verboden medicatie’ zouden voorschrijven. Zo meteen wil de politiek nog bepalen wat ik schrijf. Of wat u moet denken. Zo zijn we niet getrouwd hier in Nederland, hoop ik.”

  Doodeng

  Columniste Marianne Zwagerman merkt op dat het hier niet gaat om één of twee verdwaalde artsen, maar om duizenden medisch professionals. “Doodeng.”

  Neuroloog Jan Bonte trekt fel van leer. “Ik zou wensen dat mensen als Kuiken met onmiddellijke ingang uit de Tweede Kamer verwijderd worden. Uilskuikens die het denken beter te weten dan mensen die 12 jaar gestudeerd hebben, zijn staatsgevaarlijk,” zegt hij.


  2 reacties :

  Dekker zei

  Testen op Corona moeten aan 3 criteria voldoen. Voldoen ze niet aan die 3 criteria dan is er ook geen positieve test.
  Omdat Omikron een onschuldig verkoudsheidsvirus is(zie o.a. andere landen zoals Spanje en Engeland) heeft de farmacie in samenwerking met de politiek besloten om nu 2 criteria te hanteren. Op welke wetenschappelijke basis dat terugschroeven van 3 naar 2 criteria is besloten kan niemand vertellen. Het is dan wel te begrijpen waarom het aantal besmettingen zo idioot is gestegen terwijl het aantal opnames en sterfgevallen pijlsnel daalt.
  We weten nog niet half in wat voor criminele wereld we leven en gevreesd moet worden dat we er met deze politici nooit achter komen, zeker met smeerkezen als Attje Kuiken van de PvdA niet.

  Anoniem zei

  De nazies waren socialisten.

  Een reactie posten