Datum:
 • donderdag 23 december 2021
 • in
 • Categorie: ,

 •  HOLLANDS KROON - WIERINGERWERF

  Vattenfall heeft 32 van de 82 windmolens in de Wieringermeer verkocht aan verzekeraar a.s.r. De opbrengst investeert Vattenfall in projecten voor het opwekken van groene energie, aldus een woordvoerder.


  Winnie van Galen 23-11-2021


  De windmolens maken onderdeel uit van het Prinses Ariane windpark in de Wieringermeer dat dit jaar is opgeleverd. De 32 turbines hebben een gezamenlijk vermogen van 118 megawatt. De hoeveelheid stroom die ze produceren komt overeenkomt met het verbruik van 114-duizend huishoudens. Onderdeel van de deal is dat Vattenfall het onderhoud van de turbines blijft doen en ook de elektriciteit van de windmolens afneemt.

  Met de aankoop ’wil a.s.r. een bijdrage leveren aan de energietransitie en het tegengaan van klimaatverandering.’ Onderdeel van deze doelstelling is het terugdringen van de beleggings- en verzekeringsportefeuille die in verband staan met CO₂ uitstoot. Daarnaast wil a.s.r. in 2024 voor 4,5 miljard euro aan investeringen op de balans hebben staan die bijdragen aan een duurzamere wereld,’ aldus een persbericht. Eerder kocht a.s.r. het windpark Jaap Rodenburg in Almere.

  Voor Vattenfall ’past de verkoop binnen de strategie om binnen een generatie fossielvrij leven mogelijk te maken’. Martijn Hagens, de hoogste baas van Vattenfall Nederland: ’Door deze 32 turbines aan a.s.r. te verkopen creĆ«ren we financiĆ«le ruimte waarmee we nieuwe projecten kunnen opstarten en onze ambities dichterbij kunnen brengen. Dat a.s.r. zich voor de lange termijn committeert en alle gemaakte afspraken handhaaft zal ook de inwoners van Wieringermeer vertrouwen geven.’ Over de opbrengst van de overeenkomst doen partijen geen mededeling.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten