Wat nu?

Datum:
  • vrijdag 24 september 2021
  • in
  • Categorie: ,
  • Open brief voor een verbonden, vrije en veilige samenleving

     

    22-9-2021


    Aan: de regeringen

    Cc: de bevolking 

    Overwegende dat  

    1. de vaccins tegen SARS-CoV-2 initieel zeer doeltreffend bleken te zijn, maar deze doeltreffendheid significant verliezen in de loop van de tijd en door het ontstaan van nieuwe varianten;
    2. mensen die gevaccineerd zijn toch in belangrijke mate besmet kunnen worden (zie recente data van Israël, de VS  en het VK) en ook besmettelijk kunnen zijn naar anderen;
    3. de opgebouwde immuniteit ten gevolge van natuurlijke infectie duurzamer is en beter beschermt tegen varianten dan de immuniteit verkregen door vaccinatie;
    4. de huidige vaccins gepaard gaan met zeldzame maar ernstige nevenwerkingen, waarvan de omvang onderschat en ondergerapporteerd wordt. Het rapporteren van nevenwerkingen door eerstelijns- en ziekenhuisgebaseerde zorgverleners en door de gevaccineerde populatie is wellicht zeer inaccuraat;
    5. kinderen een beperkte rol spelen in de verspreiding van het virus en zelden (ernstig) ziek zijn van de besmetting met het virus. In het VK stelt het Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI) dat de huidige balans tussen risico’s ten gevolge van de ziekte en ten gevolge van de COVID vaccins de massa-vaccinatie van kinderen zonder risicoprofiel niet ondersteunt;
    6. de hoogsensitieve PCR-testen tot veel vals-positieve resultaten leiden (in de zin van een positief resultaat bij personen die eigenlijk niet besmet zijn);
    7. ernstige vormen van COVID-19 vooral gerelateerd zijn aan onderliggende condities, zoals obesitas, diabetes, hypertensie, angst en depressie.

    Concluderen we het volgende:

    • zelfs met een vaccinatiegraad van 100% kan groepsimmuniteit niet bereikt worden met de huidige vaccins. De huidige strategie voor massavaccinatie is dus noch een doeltreffende noch een doelmatige optie, en zich laten vaccineren kan niet als een daad van solidariteit beschouwd worden. Met elk nieuw vaccin tegen een van de varianten zal men wellicht achter de feiten aanlopen; vaccineren is niet doeltreffend vanuit een medisch/epidemiologisch en psychologisch perspectief, want het leidt tot een vals gevoel van veiligheid en kan bijdragen tot nieuwe sars-cov-2-infecties en nieuwe gevallen van COVID-19;
    • een simpel onderscheid maken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde personen houdt vanuit epidemiologisch perspectief geen steek. Zo een onderscheid is bovendien discriminerend en moreel laakbaar;
    • zich al dan niet laten vaccineren is een persoonlijke keuze gebaseerd op de balans tussen baten en risico’s, daarbij ook rekening houdend met de eventuele reeds verworven immuniteit.

    Met het oog op een betere aanpak en mogelijks nieuwe golven die ons te wachten staan roepen we onze diverse regeringen op om te erkennen dat COVID-19 een complex en heterogeen probleem is dat niet aangepakt kan worden met simpele universele maatregelen, maar wel via het ontwikkelen van gerichte, proportionele en gebalanceerde maatregelen, naargelang de context en de doelpopulatie.

    Dit betekent concreet dat we onze regeringen het volgende aanbevelen:

    1. Stoppen met de toepassing van het Covid Safe Ticket, aangezien het niet alleen ondoeltreffend is, maar ook discriminerend en leidt tot segregatie in de bevolking; het valse gevoel van veiligheid is ook gevaarlijk voor gevaccineerde personen die besmet kunnen worden en anderen besmetten zonder het te beseffen.  De regeringen moeten bovendien een dringende oproep doen om de polarisatie tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde personen onmiddellijk te stoppen.  
    2. Stoppen met het massa-vaccineren van kinderen en adolescenten.  Alleen kinderen en jongeren met een gekend verhoogd risico op COVID-19 komen in aanmerking en dit enkel na uitdrukkelijke toestemming van de ouders. Dit betekent ook dat scholen op geen enkele manier een rol mogen opnemen of tussenkomen in het vaccineren van kinderen en adolescenten. Het moet scholen verboden worden te vragen naar de vaccinatiestatus van kinderen en jongeren, en het moet scholen verboden worden te discrimineren tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen en jongeren.  
    3. Omwille van het voorzichtigheidsbeginsel de beschikbare vaccins enkel aanbieden aan mensen met een positieve balans tussen baten en risico’s naar gelang van hun gezondheidstoestand en persoonlijke situatie. Concreet betekent dit het in eerste instantie aanbieden (niet verplichten) van een derde dosis aan mensen met een verzwakte immuniteit, ouderen (>70j.) wonend in woonzorgcentra of thuis, en mensen met meerdere ziektebeelden en die nog niet besmet zijn geweest door SARS-CoV-2.
    4. Stoppen met het verkeerd gebruik van PCR-testen als instrument voor populatiedetectie bij asymptomatische en niet-risicopersonen.  Een rationeel testbeleid is nodig met als doel enkel besmettelijke personen en nieuwe besmettingshaarden snel en efficiënt te identificeren.
    5. Het steunen van eerstelijnszorgverleners in het promoten van gezondheid, vooral bij kwetsbare populaties (eventueel met voedingssupplementen). Hen ook steunen in het adviseren van hun patiënten met meerdere ziektes en andere noden, en in het toepassen van richtlijnen voor het behandelen van hun patiënten in geval van symptomatische besmetting, aangepast aan de specifieke situatie en noden van de patiënt (mogelijks met o.a. anticoagulantia, corticosteroïden, andere anti-inflammatoire geneesmiddelen en/of antibiotica in geval van vermoedelijke secundaire bacteriële infectie).
    6. Kinderen niet meer het voorwerp maken van restrictieve maatregelen (scholen sluiten, maskers dragen, …). Het sluiten van scholen is schadelijker voor de kinderen – en zeker de meest kwetsbare – in vergelijking met de mogelijke baten voor de gemeenschap, en er is geen afdoende bewijs dat het dragen van maskers door kinderen effectief is in het bestrijden van de pandemie.  
    7. Het promoten van buitenactiviteiten en het uitgebreider toepassen van ventilatie en luchtfiltratie van binnenruimtes.  
    8. Meer investeren in het versterken van ons gezondheidssysteem, zowel in de eerste lijn als op het niveau van de ziekenhuizen, zodanig dat ons systeem beter voorbereid is op volgende mogelijke bedreigingen. Dit vraagt ook een langetermijnvisie op maatschappelijke gezondheid, nadruk op gezondheidspromotie bij kinderen en het daarbij toekennen van een belangrijke rol aan het onderwijssysteem.  
        • Uitgebreide campagnes rond gezondheidspromotie voeren om de impact van zogenaamde niet-besmettelijke ziektes (obesitas, type 2 diabetes, verschillende vormen van kanker,…) te verminderen, de immuniteit van de populatie te versterken ter bescherming tegen toekomstige virale en bacteriële infecties.
    9. Het permanent evalueren van de impact van maatregelen, en de resultaten van deze evaluaties op correcte wijze publiek maken. Dit betekent ook een transparante en inclusieve dialoog met de bevolking en het aanpassen van het gezondheidsbeleid aan de context, de verwachtingen van de mensen en de evoluerende prioriteiten.

     

    Naast al het bovenstaande vragen we onze regeringen om een strategie voor betere communicatie met de bevolking te ontwikkelen, die niet gebaseerd is op schuld, op het creëren van angst, dwang en verwijten, maar op duiding, het stimuleren van waakzaamheid, verantwoordelijkheid en verbinding, en met een realistisch perspectief.

    Namens COVID Rationnel & Factor V

    Bronnen zijn publiek beschikbaar en te verkrijgen op aanvraag

     

    Namens COVID Rationnel & Factor V

    Anne Franchimont médecin généraliste diplômée UCLouvain

    Benoit Bourgine, théologien, UCLouvain

    Bernard Rentier, virologue, ULiège

    Callan Correo, artiest, ondernemer

    Christel De Jonghe, ondernemer

    Christine Dupont, bioingénieur, UCLouvain

    Denis Flandre, nano-bio-electronics Engineering, UCLouvain

    Dirk Theuns, ondernemer

    Elisabeth Paul, health policies & systems, ULB

    Erik Van den Haute, rechten, ULB

    Frédéric Caruso, anaesthesiologist and intensive care physician, ex ULiège / ULB.

    Greet Verbruggen, consultant, ondernemer

    Hilde Van Liefferinge, docent, coach

    Jean-François Raskin, sociology, ihecs Brussels

    Jean-Louis Lamboray, public Health, Mahidol University Thaïland

    Lieven Annemans, welzijns- en gezondheidseconoom, UGent & VUB

    Luc De Wandel, journalist

    Martin Buysse, physicien, UCLouvain

    Melanie Dechamps, intensive care medicine, Cliniques Universitaires St Luc, UCLouvain

    Nicolas Vermeulen, psychologie, UCLouvain

    Olivier Lhoest, anesthésiste-Réanimateur

    Paul Neefs, criminoloog

    Pierre Schaus, computer science, UCLouvain

    Quentin Louveaux, computer science and electrical engineering, ULiège

    Raphael Jungers, applied mathematics, UCLouvain

    Raphaël Lefevere, mathematics, Université de Paris

    Steven Arrazola de Oñate, ondernemer

    Tom Van Heffen, bedrijfsleider

    Vincent Laborderie, political scientist, UCLouvain

    Wim Vermeulen, ondernemer

     

    Co-signed by

    Aimé Schrauwen, schrijver, analist

    András László, filoloog, filosoof, ondernemer, GlobalVisionSharing

    Bert De Munck, historicus, UAntwerpen

    Bjorn Ruytinx, voetballer Jupiler Pro League

    Ellen De Schepper, mens

    Eva Daeleman, ondernemer en mama

    Henk Van Hootegem, huisarts

    Herwig Mannaert, ingenieurswetenschappen UA, ondernemer

    Joris Vlieghe, philosophy of education, KU Leuven

    Jutta Borms, huisarts

    Kenneth Lasoen, expert inlichtingendiensten en veiligheid 

    Mattias Desmet, klinisch psycholoog, UGent

    Paul De Hert, jurist, VUB

    Philip Vermoortel, emeritus hoogleraar Nederlandse en Europese literatuur, KU Leuven

    Sam Brokken, gezondheidswetenschapper

    Wim van Rooy, auteur en publicist

     

    Aerin Volupia Haroen Van Deputte

    Agnes Konings, doula en mama

    Albert Serneels, helpende hand, papa en opa

    Alexandra Denys, vroedvrouw en moeder

    Alexiz Breckpot, ondernemer

    Alissa Picchioni, osteopaat

    Amber Mannaerts, psycholoog en mama

    An Hoedemakers, verpleegkundige

    Anett buytaers

    Anja Caers, osteopaat D.O.

    Anja De Kimpe, lerares vreemde talen

    Ann Dierickx, kinesioloog & mama

    Ann Noyez, bachbloesemadviseur – bewustzijnscoach

    Ann Robijn, relatietherapeut 

    Ann Vanaelst, bediende, mama

    Anne Duysburgh

    Anne Laure Barholere, studente

    Annemie Daniels

    Annemie Maes, creatief ondernemer, moeder, danser

    Annick Heuzel, dansdocente

    Annick Schuerman, lichaamsgerichte psychotherapie

    Axelle Hubrechts, ondernemer

    Barbara Verstraeten, osteopaat D.O.

    Bart Lambert, huisarts

    Bart Willems, consultant

    Benjamin Jacobs bediende en ondernemer

    Bert Vekemans, ondernemer

    Bert Verhelst, ondernemer

    Berx Jan, osteopaat DO

    Bianca Berben, Vroedvrouw

    Björn Swinnen, ondernemer

    Bob De Backer, gezondheidsbegeleider

    Brigitte Declercq, gezondheidsconsulente, ondernemer en mama

    Caner vyvey, arbeider

    Carmela Schamps, HR medewerker en Emotiecoach

    Carmen Rubiano, moeder

    Caroline Deglorie, bezorgde mens

    Caroline Devulder, ondernemer

    Caroline Verweijen, herboriste & facilitator ChancesToChange

    Cathérine Onzia, ondernemer en mama

    Cathy Bayart, moeder

    Cecile De Groote,  gepensioneerde Office Manager/Yoga docente, gezondheidsconsulente

    Célicia Theys, mother, facilitator, coach and art-therapist.

    Chantal de Werd, trainer en coach

    Charlotte Putman, assistent-architect en mama

    Charlotte Van den Branden, osteopaat D.O.

    Chris Dujardin, onthaalbediende en bezorgde omi

    Chrisje Borms, acupuncturist

    Christa Maes , mens

    Christel Daniels, verpleegkundige

    Christel Hendrickx, assistant manager Carrefour 

    Christine Van Daele, mama, coach & lerares secundair onderwijs

    Christophe Denys, gezondheidstherapeut

    Ciel Verbruggen, verpleegkundige op rust  moeder en oma.

    Claudia Crick, jin shin jyutsu therapeute

    Claudia De Proft, orthomoleculair therapeut

    Claudia Grispen, moeder en gezondheidscoach

    Conny Debeuf, moeder en bezorgde burger

    Conny Scheir

    Cris Van Cleemput, ingenieur, ondernemer

    Danielle Bernaerts, spiritual coach

    David Gayse, leerkracht SO

    De Baerdemaeker Ginette, project manager

    Delphine Vermeulen, werknemer en mama

    Didier Van der Linden, ondernemer

    Dominique Ghomid, geboortewerker en  mama

    Drawde Ligtvoet, evenement en standbouw

    Dries Duerinck, topograaf

    Dymfna De Leeuw, moeder, docent, lichaamswerker

    Eddy Van Hemelrijck, CEO MAROR & Docent Duurzaamheid KdG

    Edith Goyvaerts, apotheker

    Elena Werner, kostuumontwerpster 

    Elien D., leerkracht en mama 

    Eline B, bezorgde mens

    Eline Rooseleer, ondernemer en mama

    Élise Indesteege

    Elke Leyman, co-founder erkende cv Re-story

    Ellen Ollevier, centering practioner en mama

    Elly Berren

    Els Beeckx, leerkracht, changemaker, mama

    Els De Schauvre, ICT leerkracht (Ind Ing biochemie)

    Els Jacobs, communicatie en verbinding

    Els Mertens, mama, ondernemer 

    Els Vlaemynck, ondernemer

    Emma Daeleman, bediende en ondernemer

    Emma De Lille, machineoperator

    Epiphany Vanderhaeghen, ondernemer

    Eric Algoedt, secretaris

    Erika Claessens, risicopatiënt, waar de overheid geen persoonlijke aanpak voor heeft

    Eva Jacobs, begeleidster in de bijzondere jeugdzorg

    Evi Thys, bediende, reflexoloog en mama

    Fabienne Staelens, zelfstandige

    Filip Jennen, ondernemer

    Floris Willem, osteopaat D.O.

    François De Raedemaecker, gepensioneerd militair

    Frank De Bast, klinisch psycho-neuro-immunoloog

    Frédéric Devos, chiropractor

    Frederik Talloen, zelfstandige en gezondheidscoach

    Freya Alma, zwemdocent 

    Freya Min, kleuteronderwijzer

    Freyja Todts, opvoedster/begeleidster

    Geert Adams, ondernemer

    Geert Drenth, osteopaat DO

    Geertje De Brabander, leerkracht, kinesioloog

    Gerlinde Cooymans, trainer – coach

    Gert De Ceuster, ondernemer

    Gertie Daerden, tandarts

    Goele Schrijvers, osteopaat DO 

    Greet Bamps

    Greet Helsen

    Griet Wuyts, zorgmedewerkster 

    1. Van Ruysseveldt, zelfstandige en mama

    Hadewich De Meulemeester, klinisch psycholoog

    Hanne Demeulenaere

    Hanne Kuczwalski, bediende

    Hans Vandenberghe, zelfstandig schilder

    Heidi Lambrechts, ondernemer

    Heidi Smisdom, docente

    Heidi Van Ruysseveldt, zelfstandige

    Herthogs Lief, kok

    Hilde Brams, doula/geboortewerker

    Hilde Craemers, moeder, orthopedagoog, gezondheidsconsulent, herborist

    Hilde Meersschaert, mens

    Hilde Van Hove, manuele integrale therapie

    Hilde Vanderveken, zorgkundige en solidaire medeburger

    Ief Moris, natuurvoedingwinkelier

    Ilse Pierard

    Ilse Rayen, kinderarts

    Inge Deschepper, maatschappelijk werker

    Inge Vangenechten, ondernemer

    Ingrid Joosten, ondernemer en moeder

    Ingrid Rotthier, therapeut

    Ivonne Albrecht, coach en massage therapeut

    Jacqueline Vanderhaegen, maatschappelijk assistente en bezorgde (groot)moeder

    Jan Dillen, cranio sacraal therapeut

    Jan Quaeyhaegens, atleet en papa

    Jan Wouters, projectmanager

    Jasper Ruttens, bediende

    Jef Cumps, ingenieur en bedrijfsconsultant

    Jef Janssens, psycholoog 

    Jennifer Neupane-Duin, bekkenspecialist en mama

    Jerry Hillen 

    Jessica Robyn, consultant

    Joanna Caus, coach en ChancesToChange facilitator.

    Johan Corthouts, huisarts-docent 

    Johan Indesteege

    Johan Indesteege 

    Joke Vochten, natuurvoedingswinkelier

    Jolien De Witte, werknemer

    Jonas Indesteege

    Joris De Maré, zelfstandig schilder

    Julie De Clercq

    Julie Vermeersch, ondernemer

    Julie Wallyn, osteopaat

    Jürgen Peeters, psychotherapeut

    Kaat Van Hofstraeten, osteopaat

    Karen Rogiers, bediende

    Karen Segers, therapeut en trainer 

    Karin Hanssen, beeldend kunstenaar

    Karlien De Bruyne, student 

    Kathelijne Stoop, ondernemer

    Kathleen Laverge, mama, copywriter, coach

    Katia De Wit, gezondheidsconsulente en mama

    Katleen Gils, creatieve ondernemer & fotografe

    Katrien Deckers Moeder en administratief werken in psychiatrie 

    Katrien Verwimp, burgerlijk ingenieur en moeder

    Kay De Raedemaecker, kinesitherapeut

    Kaya Molenberghs, moeder, regisseur

    Kevin Verbeeck, bediende

    Kim Dumoulin, transformatief coach -en healer, orthopedagoog

    Kim van Waterschoot, laborante biochemie, (kinder)coach, kunstenares

    Kitty Van Der Smissen, gezins- en relatietherapeute, rouwtherapeute

    Koen Ophalffens, ingenieur

    Koen Rens, osteopaat D.O. 

    Krista Vangeneugden, Psychotherapeute

    Kristin Jacobs, zorgmedewerker en mama

    Kurt Verhels

    Lars Nys, ondernemer & vader

    Laura Verbeeck, student aso wetenschappen

    Leen De Koker, student verpleegkunde, improvisatieacteur/trainer

    Leen Kindt, leerkracht

    Leen Leysen, zelfstandige

    Leo Callaert, life & awareness coach

    Leo Jacobs

    Lien Rummens, psychologe

    Lien Vercauteren, industrieel ingenieur biowetenschappen 

    Liesbet Rottiers,ergotherapeute, mama

    Liesl Yde

    Lieve Huybrechts, vroedvrouw

    Lieve Rutten, klinisch psycholoog en psychotherapeut

    Lieven Baek, ondernemer en papa

    Linda Nuyts, ondernemer

    Lisa Tahon, ondernemer

    Loes Willemse, lerares

    Lut Vermeulen, coach en klankhealer

    Lydie Vleminx

    M.D. Bolle, ingenieur en gepensioneerd ondernemer

    Maarten Vekens, ondernemer

    Marc Albrecht, ondernemer

    Marc Harnie 

    Marcus Geleyn, naturopaat – hypnotherapie

    Marie Constance Barholere, studente

    Marieke Van Coppenolle, Robur op Den Eik vzw, schrijfster, bezorgde (groot)moeder en wereldburger

    Marielle Alewaters, tandarts specialist in de orthodontie

    Mariet Cartuyvels, ergotherapeut

    Marijke Collier, advocaat

    Marjolein Claeys, osteopaat 

    Marleen Daniels, opvoedster

    Marleen Huysmans, mama & architect

    Marleen Nys, verpleegkundige, wetenschapsjournalist

    Marlon Holzer 

    Marnix De Paepe, personal development coach

    Martine Peeters, natuurlijke gezondheidsconsulente

    Maud Makelberge, opvoeder SO 

    Meeusen Audry, zelfstandige 

    Melissa Mertens 

    Micha Sabber, therapist

    Michael Mesotten, bedrijfsleider

    Michael Onsia, osteopaat

    Michaël Trevels, osteopaat D.O.

    Michiel Vervecken, zelfstandig makelaar

    Miek Hermans, leerkracht, ondernemer en mama

    Mieke Biesemans

    Mieke De Paepe, bediende, mama

    Mischa Verheijden, journativist, erkende cv Re-story.be 

    Moira Balis, osteopaat D.O.

    Mutula Riziki Esperance, zorgkundige

    Nadia Thys, vertaler tolk en mama

    Nadine Logghe, bediende

    Nancy Popieul, docent natuurgeneeskunde

    Natalie Amore, kinesioloog – coach

    Natascha Mirisola , bediende 

    Natasja Mariën, kinderbegeleidster en mama

    Nathalie Hannes, klinisch psychologe

    Nathalie Malecki, voetreflexoloog en naturopaat

    Nathalie Van Renterghem, moeder, bemiddelaar/ trainer/ improvisatieacteur

    Nele Flamang, logopedist en mama

    Nele Van Dorpe, ondernemer

    Nick Verhulst, zelfstandige

    Nico Troch, ondernemer

    Nicolas Rongère, sales

    Niels Eelens, osteopaat DO  

    Niki Heylen, zelfstandig sportcoach, mama

    Niki Vanhamel, contextbegeleider, coach & trainer verbindende communicatie 

    Nina Van der Auwera, ondernemer en mama

    Nina Vanderhaegen, leerkracht & mama

    Nora Hendriks

    Obe Custers, maatschappelijk werker

    Olivier De Paepe, ondernemer

    Oppong David, sportleraar en PT

    Patricia Proot, psycholoog, coach en oprichtster project Zuurstof 

    Patricia vanderscheuren, sociaal assistente en ondernemer

    Patrick Claes, osteopaat D.O.

    Pedro Verfaillie, osteopaat D.O., acupuncturist

    Peter Mannaert, fasciatherapeut, kinesitherapeut, bezorgde vader

    Peter Massy, ondernemer

    Peter Van de Ven, lesgever krijgskunst en filosofie

    Philippe de Menten, Trace ton Cercle, parent

    Philippe Janssens, ing, ondernemer

    Quirijnen Conny, verzorgende

    R.L., leerkracht

    Raf Boon

    Raphaëlla Goyvaerts, microbioloog en voedingsadviseur

    Ria Martens, mama

    Rita Ophalffens

    Rita Van Audenrode, master psycho energetica moeder grootmoeder

    Rita Van de Water

    Robin Algoedt, zelfstandige

    Roger Bunnens, huisarts

    Ronn Andriessen, scheikundige en directeur onderzoeksinstituut

    Rosemarijn Buys, logopediste, moeder

    Sabine Eben, mama en  ass. gen. manager

    Sacha Algoedt, ondernemer artiest

    Sandrine Van Weyenberge, rechten, VUB

    Sanne Ceulemans, mama, leerkracht, Reiki behandelaar en jongerencoach

    Sarah Decraene, psychotherapeut

    Sigrid De Bolle, leerkracht

    Simon Fivez, jazz-muzikant, (Levens)student

    sofie leenders , mama

    Sofie Mangelschots 

    Sofie Storms

    Sofie Vermeiren, maatschappelijk assistent, mama

    Sonja Van Gysel

    Sophie De Ceunynck, mezelf

    Sophie Meersseman, liberaal 

    Stefan Verhulst, IT consultant

    Stefanie Larou, ingenieur en sportcoach

    Stephanie Jaenen, maatschappelijk bezorgde mama en vriendin 

    Steven Beyers , ondernemer, levenskunstenaar

    Steven Wyns, leerkracht

    Stijn Heymans, ondernemer en papa

    Stijn Vandenberghe, projectleider woningbouw en papa

    Susy Van Balen, onderneemster 

    Suzie Vanherck, werknemer en mama

    Sven Van Echelpoel, evolutionair kunstenaar

    Tanja den Hertog, Shiatsu therapeute, yoga docente

    Tanya Vandenbroeck

    Tara Nwadikwa, moeder, ondernemer

    Teresia Oyen, linguïst en kunstenaar

    Thibault De Paepe, ondernemer

    Tiessen Lina

    Tim Van Roosenbroek, ondernemer

    Tina Marissen, mama

    Tina Vervloet, acupuncturist-kinesitherapeut

    Toelen Patrick, apotheker

    Toon Deckers

    Tristan Lauwers, student 

    Valérine Louchaert, apotheekassisent-herborist

    Van den Dorpel Eva, student

    Van den Dorpel Marc, aankoper Greenyard

    Van den Dorpel Mauro

    Veerle Daneels , bezorgde mama en oma.

    Veerle De Bock, facilitator, coach, geriater, schrijfster en bezielster van ChancesToChange

    Veerle Peeters,  doula /geboortewerker

    Veerle Schoetens, ondernemer en mama

    Veronika Truyers, sport coach en vooral bezorgde ouder

    Veronique Claes d’Erckenteel, chiropractor

    Vicky Van Hemelrijck, student

    Vinciane Debaille, geochemist, FNRS-ULB

    Vinciane Schoenmaeckers, kinesioloog

    Virginie Van Lierde, project manager & co-founder of “Trace ton cercle – Teken je hart”

    Wen Geerts, coach en mama

    Wendy Vermonden, therapeut

    William de Groot, data integriteit manager 

    Willy Marcelis

    Wim Deputter

    Wim Goiris, bakker

    Wim Van Aelst, ingenieur, naturopaat 

    Wouter Govaerts, osteopaat

    Xenia Orgielewski, ondernemer, facilitator, emagine.life

    Yannick Van Mullem, leerkracht secundair onderwijs, communicatiewetenschapper

    Yene Barholere, studente

    Yvona Orgielewski, docent

    Zaneta Volmuthova, zelfstandige

     

    Cristel Gijsbers, gezondheidsconsulente en mama

    Marcel Stolp, chefkok en papa 

    Pol Heyvaert, mens, papa

    Machteld Vereycken, kleuterleidster, mens, mama

    Alain Steyaert, Ingenieur


    0 reacties :

    Een reactie posten