Stanford professor: ‘Lockdowns grootste medische misser van afgelopen 100 jaar’

Datum:
 • zondag 14 maart 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Het kan enkel duiden op het uitvoeren van een politieke en ideologische agenda, die helemaal niets met de volksgezondheid en veiligheid te maken heeft.


  14-3-2021

   Stanford professor: ‘Lockdowns grootste medische misser van afgelopen 100 jaar’

  —————————————————————————————————————————————–

  ‘Lockdowns zijn geen normale manier van leven, gevolgen zijn ook op lange termijn verwoestend’; ‘Generatie lang catastrofale gezondheids- en psychische schade’

  —————————————————————————————————————————————–

  Stanford professor dr. Jay Bhattacharya verklaarde tegenover Newsweek dat de lockdowns de grootste misser op het gebied van volksgezondheid van de afgelopen 100 jaar zijn. De maatregelen hebben een enorme en zeer langdurige impact op de volksgezondheid en het welzijn van de mensen, waarbij vooral de armere mensen het zwaarst zijn getroffen, en de ongelijkheid verder is toegenomen (de ‘tech’ miljardairs die deze lockdowns hebben afgedwongen zijn de grootse profiteurs).

  ‘We zullen een generatie lang moeten rekenen op catastrofale gezondheids- en psychische schade, die aan bijna iedere arme persoon op deze aarde wordt opgelegd,’ verklaarde de medische professor. ‘Tegelijkertijd hebben ze de epidemie op de plaatsen waar men er het zwaarst aan is blootgesteld niet mee kunnen controleren. In de VS hebben ze op zijn best de ‘niet-essentiële’ klasse tegen Covid kunnen beschermen, terwijl ze de essentiële arbeidersklasse aan de ziekte hebben blootgesteld. De lockdowns zijn trickle-down epidemiologie’ (= de rijken en machtigen beschermend, de lasten en gevolgen afgewenteld op de gewone man en vrouw – X.).

  ‘Lockdowns zijn geen normale manier van leven’

  Professor Bhattacharya herhaalde wat critici van meet af aan al hebben benadrukt, namelijk dat het beleid enkel op het beschermen van de kwetsbare groepen had moeten zijn gericht, in plaats van op het opleggen van lockdowns en andere vrijheidsbeperkende maatregelen aan de gezonde bevolking.

  ‘Mensen die ouder zijn hebben een veel hoger risico aan Covid te streven dan jongere mensen… en dat is een heel belangrijk feit… Dus het eerste punt van de Great Barrington Declaration is: laten we de kwetsbaren beschermen. De lockdowns richten grote schade aan mensen aan,’ vervolgde hij. ‘Lockdowns zijn geen natuurlijke normale manier van leven.’

  In Nederland wordt deze manier van leven echter omgelabeld tot ‘het nieuwe normaal’, want het ziet er niet naar uit dat de huidige machthebbers ooit nog op hun schreden terugkeren, en de burgers en MKB hun vrijheid teruggeven.

  Gevolgen voor volksgezondheid op korte en lange termijn verwoestend

  De professor is één van de co-auteurs van de Great Barrington Declaration, waarmee meer dan 13.000 wetenschappers, artsen en andere experts al maanden oproepen tot een radicale koerswijziging, en het onmiddellijk opheffen van alle lockdown maatregelen.

  De gevolgen daarvan zijn op zowel de korte als lange termijn namelijk verwoestend voor de volksgezondheid. Zo worden tal van ernstige aandoeningen zoals kanker en hartziekten niet of niet tijdig behandeld, wat het jaarlijkse sterftepercentage flink zal verhogen (wat mogelijk reeds gaande is). Ook in Nederland is het echter het overheidsbeleid om dit te negeren, en alle oversterfte op Covid-19 af te schuiven, zodat de angstpandemie in stand kan worden gehouden.

  Peer reviewed studie bevestigt dat lockdowns geen enkel nut hebben

  Collega researchers van Stanford publiceerde in januari een peer-reviewed studie waarin werd geconstateerd dat de verplichte lockdowns vergeleken bij vrijwillige maatregelen geen enkel extra positief effect hebben op de verspreiding van corona. Uit alle data blijkt dat in alle landen – inclusief Nederland – strengere beperkende maatregelen ‘geen duidelijk aantoonbaar gunstiger effect hebben‘ op de veronderstelde groei van het aantal gevallen. (1)

  Uit eerdere studies verricht in 2020 kwam telkens hetzelfde beeld naar voren: lockdowns, social distancing, mondkapjes en avondklokken hebben nul komma nul positief effect op de verspreiding van een virus, maar richten wel onnoemelijk veel schade aan de economie en samenleving aan. Het feit dat politici in bijna alle landen toch aan dit verwoestende beleid blijven vasthouden kan enkel duiden op het uitvoeren van een politieke en ideologische agenda, die helemaal niets met de volksgezondheid en veiligheid te maken heeft.

   

  Xander

  (1) Summit News

  0 reacties :

  Een reactie posten