Angelika Barbe: “Nog erger dan de ondergane SED-dictatuur”

Datum:
 • dinsdag 12 januari 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Het op dit moment lopende absurde programma is helaas geen theater, maar de geplande en bewuste vernietiging van de open samenleving met het doel een dictatuur te vestigen.  Angelika Barbe: “Nog erger dan de ondergane SED-dictatuur”


  (Vertaling: E.J. Bron)

  “Het op dit moment lopende absurde programma is helaas geen theater, maar de geplande en bewuste vernietiging van de open samenleving met het doel een dictatuur te vestigen. Daarbij zijn zelfbewuste burgers lastig.” Aldus de langjarige SPD-politica en bekende burgerrechtenactiviste Angelika Barbe (foto).

  Wij vermelden hieronder haar nieuwste waarschuwende oproep:

  Het op dit moment lopende absurde programma is helaas geen theater, maar de geplande en bewuste vernietiging van de open samenleving met het doel een dictatuur te vestigen. Daarbij zijn zelfbewuste burgers lastig. Dus wordt met methodes van meningmanipulatie, vergroten van angst, islolering, dreigen met straf bij het zich niet houden aan de meest onzinnige regels, vernedering, afhankelijkheid van de staat een “onderdanenafrichting” in gang gezet.

  We hebben allemaal een “gegronde reden” om:

  1. de isolering door het samenkomen met andere mensen op te heffen
  2. een einde te maken aan de meningmanipulatie door eenzijdige informatie
  3. de geestelijke en lichamelijke weerstandskracht van ons allen te vergroten – waardoor dan ook
  4. vragen te stellen over zinloze regels (de staat heeft de bewijslast)
  5. je niet te laten verblinden door toekomstige heilsbeloftes
  6. constant nieuwe regels en dreigingen niet op te volgen, maar er vragen over te stellen
  7. je niet van de staat afhankelijk te laten maken

  Fundamentele rechten bestaan niet pas door toedeling door regeringen. Fundamentele rechten zijn van ons burgers, omdat zij door onszelf in 1989 en onze voorouders met veel burgermoed bevochten en ook vaak met hun leven betaald werden. Daarom laten we ze door niemand afpakken – noch door de duivel, noch door zijn grootmoeder, en al helemaal niet door onze ambtenaren, de tijdelijk gekozen politieke vertegenwoordigers. Niet de burgers, maar de staat en de deelstaatregeringen moeten eindelijk bewijzen dat de vrijheidsbeperkingen naar verhouding, gepast en noodzakelijk zijn. Dat waren ze niet, dat zijn ze niet en dat zullen ze niet zijn.

  Het geheel herinnert aan een Milgram Experiment, dat de politici van de wereld op hun burgers uitvoeren. Ze veroorloven zich zelfs de menselijke proefpersonen onbeperkt – tot aan de bestaansvernietiging, de lichamelijke en geestelijke uitputting toe – te pijnigen. Het is angstaanjagend dat vele duizenden staatsdienaren meedoen en het sprookje van de wetenschappelijke noodzaak vertellen. Nog angstaanjagender is echter dat er niet eentje “Stop!” zegt.

  Vrijheid – wat betekent dat voor de individuele burger?

  Rousseau heeft ons al onder de neus gewreven wat vrijheid betekent – en daar houd ik me aan: “Vrijheid betekent niet dat ik alles kan doen wat ik wil, maar dat ik niet hoef doen wat ik niet wil”.

  * Ik wil bijvoorbeeld geen mondkapje dragen, net zoals ik ook geen pioniersdoek en geen FDJ-blouse wilde dragen


  * Ik wil me niet laten isoleren en geen gedwongen “afstand” houden tot mijn vrienden en familieleden
  * Ik wil niet bedreigd worden door politici volgens het patroon: “Als jij niet doet wat ik wil, dan…!”
  * Ik wil niet eenzijdig met fake news van de publiekrechtelijke omroepen lastig gevallen worden en aan dit fake news ook nog gedwongen moeten meebetalen
  * Ik wil niet onder dreiging van harde straffen vernederd worden, omdat ik me niet houd aan zinloze, idiote, onlogische regels
  * Ik wil me niet laten verblinden door incidentele concessies, waaraan men zich toch niet houdt. De lockdown zou op 10-01-2021 beëindigd zijn, werd verlengd – waarschijnlijk tot 31 maart. Maar ook deze belofte zal zich in lucht oplossen, want het Duitse ministerie van Financiën plant coronahulp tot juni 2021.
  * Ik me niet als een gevangene afhankelijk laten maken van de gevangenbewaarders, want ik heb geen delict gepleegd

  Kortom: ik ben geen onderdaan en zal geen onderdaan zijn, omdat is strijd voor de open samenleving. Een ieder kan vrijwillig doen wat hij als juist beschouwt, niet echter zijn medemensen dwingen om zich aan hem te onderwerpen. Wie dat probeert, kondig ik mijn geweldloze verzet aan.

  Want ik wil niet dat mijn kinderen en kleinkinderen wakker worden in een gesloten samenleving, die nog erger is dan de ondergane communistische SED-dictatuur.

  Bron:
  philosophia-perennis.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten