Rechter blokkeert de veiling van in beslag genomen kunstcollectie Rob Scholte.

Datum:
  • woensdag 7 oktober 2020
  • in
  • Categorie: ,
  •  DEN HELDER

    En als er straks toch wordt verkocht, dan heeft de kunstenaar daar ook nog iets over te zeggen..

    De rechter heeft een streep gezet door de plannen van de gemeente Den Helder om de in beslag genomen kunstcollectie van Rob Scholte te veilen.


    Hedzer Faber en Delano Weltevreden 7-10-2020


    Dat gebeurde woensdag in de Alkmaarse rechtbank.

    Scholtes advocaten Friedberg en Mahn hebben al eerder beslag gelegd op de kunstwerken van Rob Scholte, omdat hij zijn advocaatkosten niet meer kon betalen. De raadslieden zijn dus de oudste beslagleggers, zegt de rechter, en dus moeten zij eerst de kans krijgen om iets van de goederen te verkopen. Als de advocaten niet binnen een redelijke termijn verkopen, is de gemeente alsnog aan zet. Wat die termijn is, is niet bekend.

    Verhuizing

    De goederen uit het Rob Scholte Museum hadden bovendien niet verhuisd mogen worden van de speciale opslag van het bedrijf Imming in De Goorn naar veilighuis BVA Auctions, oordeelt de rechter. Scholte en zijn advocaten moeten nu in overleg met de gemeente De Helder om te besluiten waar alle goederen nu worden ondergebracht.

    De verkoper mag van de rechter overigens niets verkopen zonder Rob Scholte daarin te kennen. Hij beslist mede over hoe en in welke volgorde de spullen worden verkocht.

    Later vandaag een uitgebreid verslag van deze rechtszaak op deze site.

    Lees ook: Mag de gemeente de kunstcollectie van Rob Scholte veilen? De rechter buigt zich woensdag over die vraag

    Noordhollands Dagblad

    0 reacties :

    Een reactie posten