RIVM meldt 20 nieuwe sterfgevallen en 5 ziekenhuisopnames

Datum:
 • zaterdag 30 mei 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • In de afgelopen 24 uur kwamen er 20 nieuwe meldingen van sterfgevallen door het coronavirus binnen bij het RIVM. Daarnaast werden er 5 ziekenhuisopnames geregistreerd. Een daling ten opzichte van gisteren, toen er 28 sterfgevallen en 9 ziekenhuisopnames werden gemeld. 


  Verspreiding in buitenlucht

  Met een zonnig pinksterweekend in aantocht bestaat bij veel gemeenten de angst dat er nieuwe brandhaarden ontstaan door drukte in parken en stranden. Een aantal virologen stelt juist dat de handhaving van coronaregels op deze plekken wat minder streng zou mogen. Besmettingen met het coronavirus blijken vooral binnen plaats te vinden, en niet in de vrije buitenlucht. ,,Ik wil niet zeggen dat overdracht buiten nooit plaatsvindt, maar echt vele malen minder dan binnen”, zegt viroloog Louis Kroes van het LUMC in Leiden.

  Kan het nieuwe coronavirus (COVID-19) zich ook via de lucht verspreiden?

  06-04-2020, 07:39
  16 seconden
  uitleg
  In plaats van strenge handhaving in de buitenlucht zou er meer aandacht moeten komen voor de ventilatie van binnenruimtes, zoals gemeenschapshuizen, kerken en sportscholen. Een groeiende groep virologen waarschuwt voor de gevaren van verspreiding van corona in slecht geventileerde binnenruimten via aerosolen. Dat zijn kleine virusdruppeltjes die verder reiken dan de inmiddels beroemde 1,5 meter. ,,De overheid zou veel meer moeten wijzen op het belang van goede ventilatie”, vindt viroloog Coretta van Leer van het UMCG in Groningen.
  DE GELDERLANDER


  0 reacties :

  Een reactie posten