Concurrent voor glasvezel in Hollands Kroon verliest rechtszaak. Kabeltex kan door met aanleggen

Datum:
 • dinsdag 11 februari 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Kabeltex kan door met de aanleg van glasvezel in Hollands Kroon. Concurrent Fiber NH heeft een rechtszaak vanwege financiële steun van de provincie verloren.  Coöperatie Breedband Hollands Kroon kreeg in 2018 een garantstelling van de provincie. Voor 12,2 miljoen euro staat Noord-Holland borg voor het aansluiten van 1650 percelen in de buitengebieden van Hollands Kroon op glasvezel voor snel internet. Voor Breedband is dat een investering van 15 miljoen euro.
  Met de garantstelling is het project financieel haalbaar. De coöperatie vond Kabeltex, de internetprovider van Texel, als enige commerciële partij toen bereid om financieel risico te nemen en het netwerk aan te leggen, aldus Conny de Lange uit Anna Paulowna van Breedband.

  Hoger beroep

  Volgens Fiber NH is er sprake van ’ongeoorloofde staatssteun’. De rechtbank Noord-Holland gaat daar niet in mee. De uitspraak van de rechter is nog niet onherroepelijk. Binnen zes weken kan Fiber NH in hoger beroep gaan bij de Raad van State. Of dat gebeurt, is nog onduidelijk. Directeur André Doggen van Fiber was nog niet bereikbaar voor commentaar.
  Conny de Lange verwacht geen procedure bij de Raad van State. „Op alle punten heeft de rechtbank Fiber in het ongelijk gesteld. Opnieuw willen vertragen, dat kan de enige reden zijn om hoger beroep in te stellen.”

  Laag pitje

  Kabeltex heeft de buitengebieden van Breezand, Anna Paulowna en delen van Wieringerwaard al aangesloten. De verdere aanleg was op een laag pitje gezet vanwege de rechtszaak. „Wij hopen na half maart weer op volle kracht vooruit te kunnen”, zegt De Lange. „Dan zullen alle aansluitingen in de loop van volgend jaar zijn voltooid.”
  Een andere concurrent, Delta Rijssen, legt ondertussen ook glasvezel aan in Hollands Kroon.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten