VVV kantoren regio verdwijnen

Datum:
  • maandag 23 november 2015
  • in
  • Categorie: , , ,
  • Schagen - De VVV zoals we die kennen verdwijnt. De kantoren in Schagen, Callantsoog en Den Oever sluiten per1 januari. Vooralsnog verliezen zeven mensen hun baan. 


    Personeel ontslagen, ondernemers moten informatietaak overnemen.

    Ronald den Boer 

    De toekomst van het VVV-kantoor op Willemsoord in Den Helder is nog onduidelijk, mogelijk blijft die in afgeslankte vorm bestaan.

    Gevolg 

    Sluiting is een direct gevolg van de teruglopende subsidies van gemeenten, alsmede de omschakeling van VVV Top van Holland naar de zogeheten destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam. Samen met de VVV's Enkhuizen en Hart van Noord-Holland (regio Alkmaar) wordt gewerkt aan een gezamenlijke promotie van noordelijk Noord-Holland. Die is nu te versnipperd. Daarbij blijven de individuele sterke punten van de Kop van Noord-Holland in de etalage gezet worden. „Het strand, de rust en ruimte, maar ook de Westfriese Markt, als onderdeel van bijvoorbeeld de campagne Hollandse Historie", aldus VVV-directeur Marlies Groot. „Ook blijven we de accommodatiegids, de Regiokaart, enzovoorts uitbrengen. En natuurlijk staan we op beurzen."

    ___________________________________________

    Steeds minder 

    Gemeenten hebben steeds minder over voor de VVV. 
    De gemeente Schagen heeft voor 2017 58.000 euro 
    gereserveerd, de helft van wat het nu is

    __________________________________________-


    De nieuwe marketingorganisatie wordt gesubsidieerd door de gemeenten en de provincie. Die gemeenten snoeiden de laatste jaren flink in hun bijdrage aan de VVV.

    Onmogelijk 

    Het is daardoor onmogelijk gebleken de VVV-kantoren in hun huidige vorm open te houden. „Ze voorzien duidelijk in een behoefte. Maar die mensen willen gratis informatie en leveren verder wèinig inkomsten op." Vorig jaar trok het VVV-kantoor Schagen tussen januari en oktober 8697 mensen, dit jaar tot september 7666 toeristen. Callantsoog kreeg vorig jaar bijna zestienduizend mensen binnen, dit jaar bijna elfduizend. De kantoren Den Helder en Julianadorp hadden dit jaar tot aan september samen ruim 23.000 bezoekers (2014: bijna 17.000).

    Nu de VVV de informatiekantoren financieel niet meer open kan houden, is het aan de ondernemers om in dat gat te springen, aldus Groot. „Er zijn al voorbeelden waarbij dat goed werkt. In Julianadorp is de VVV-functie overgenomen door de baliemedewerksters van het Landalpark Ooghduijne."

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten