Provincie niet voor vervangen windturbines

Datum:
 • vrijdag 24 oktober 2014
 • in
 • Categorie: , , ,
 • WIERINGERMEER -  24 October 2014  - De verantwoordelijkheid voor handhaving van de verleende omgevingsvergunning ligt niet bij de provincie, maar bij de gemeente Hollands Kroon.


  Gedeputeerde Staten (GS) vinden dat het één op één vervangen van bestaande solitaire windturbines in de Wieringermeer leidt tot oneigenlijk gebruik van de Stimuleringsregeling voor Duurzame Energie en heeft dit minister Henk Kamp van Economische Zaken onder de aandacht gebracht.

  De stuurgroep windpark Wieringermeer is van plan de 26 solitaire windturbines te vervangen om plaats te maken voor een nieuw windpark op een andere locatie in de Wieringermeer.

  GS vinden dit plan ook niet stroken met het beeld van de herstructurering van windturbines. Bovendien is de looptijd van de vorige subsidies nog niet teneinde en zijn de 26 windturbines nog niet aan het einde van hun technische levensduur.

  De verantwoordelijkheid voor handhaving van de verleende omgevingsvergunning ligt niet bij de provincie, maar bij de gemeente Hollands Kroon. GS zeggen dat er interbestuurlijk toezicht is op een juiste handhaving door de gemeente.

  Overigens kan de stuurgroep wel in aanmerking komen voor de subsidie voor het vervangen van windmolens die technisch en economisch nog goed functioneren en niet toe zijn aan afschrijving. De regeling zou aangepast moeten worden.


  Afrit 71

  0 reacties :

  Een reactie posten