Bouwgrond benutten als 'zonneweiden'

Datum:
  • zondag 18 augustus 2013
  • in
  • Categorie:
  • NOORDKOP - Braakliggende bouwgrond nuttig inzetten als ’zonneweiden’.
    Door er zonnecollectoren te plaatsen en energie te winnen.

    Met name Hollands Kroon en ook Schagen hebben daar best oren naar. Hollands Kroon is de laatste anderhalf jaar door tenminste zeven marktpartijen voor zo'n project benaderd. En wil in kaart (laten) brengen welke locaties eventueel als zonneweide geschikt zijn. Uit de oriƫnterende studie moet onder meer blijken welke percelen voor verhuur of verkoop in aanmerking komen. Want Hollands Kroon gaat de kar niet trekken, de voorwaarde is dat het initiatief van marktpartijen komt.

     Schagen staat ’sympathiek’ tegenover initiatieven voor zonneweiden. En is met het waterschap bezig om te kijken of een project voor waterberging eventueel met zulke plannen kan worden gecombineerd.



    NHD





    1 reacties :

    Th. Moras zei


    Wanneer deze onderstaande Link(en) naar de betreffende websites worden geopend en bekeken lijk het inderdaad niet zo'n goed idee tezijn,

    http://www.rtvoost.mobi/nieuws...
    Zonnepark op XL businesspark Almelo gaat niet door.

    De aanbesteding voor wat het grootste zonnepark van Europa moeten worden, is mislukt. Het XL businesspark Twente in Almelo wilde een gebied van 23 hectare inrichten met zonnepanelen.
    Er waren 5 gegadigden die het zonnepark wel wilden inrichten, maar uiteindelijk bleek het project verliesgevend te worden. Het businesspark zou er, ondanks subsidies, 2 miljoen euro per jaar bij moeten leggen. Het afblazen van het zonnepark heeft geen financiƫle gevolgen voor de rest van het businesspark. Directeur Hoogenberg van XL Businesspark probeert nog wel een kleiner zonnepark te realiseren van ongeveer 5 hectare.

    (ook deze link)>>Zonnepark op bedrijventerrein niethaalbaar

    Dit is toch wel een behoorlijke tegenvaller, dan zijn we als burger toch maar weer bevoorrecht, mijn gevoel zegt dat dit dus ook niet zolang meer zou duren. (RUTTE 2)
    Ik hoop dat ik het verkeerd berekend heb, maar dacht dat hier mogelijk wat mee te verdienen of wel te besparen was.

    Ondanks subsidies zou er toch nog c.a 87.000 euro bijgelegd moeten worden per ha, dat zou +/- 9 euro of 20 gulden per m 2 per jaar betekenen. dat is bijna de
    kostprijs voor een stukje Trafostation grond p/ha. ook.



    Een reactie posten