Google geeft openheid over datacenter in Hollands Kroon; mega-investering goed voor 125 arbeidsplaatsen

Datum:
 • maandag 24 juni 2019
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Google investeert 1 miljard euro in Nederland. Het gaat om de bouw van een datacenter in de gemeente Hollands Kroon en de uitbreiding van het complex in Eemshaven.


  Roel van Leeuwen 24-6-2019

  Volgens Google biedt het datacenter in Hollands Kroon straks plaats aan 125 werknemers.
  De bouw van het datacenter op het bedrijventerrein Agriport A7 bij Middenmeer is al enkele maanden in volle gang. Eind vorig jaar werd de bouwvergunning verstrekt aan de internetgigant. In totaal heeft Google er zeventig hectare grond gekocht.

  Microsoft

  Het datacenter van Google is niet de enige in zijn soort op Agriport A7. Enkele jaren geleden begon softwarereus Microsoft met de bouw van verschillende datacentercomplexen.
  Inmiddels bezet dit bedrijf ruim 110 hectare. Ook het Amerikaanse bedrijf CyrusOne heeft een optie om op het terrein een datacentrum te ontwikkelen. Ook andere bedrijven hun oog hebben laten vallen op het gebied.
  Google gaf maandag meer openheid van zaken over de plannen voor Nederland. Volgens het bedrijf levert zowel de bouw in Hollands Kroon als de uitbreiding in Groningen duizend banen op tijdens de bouw.
  Als het werk klaar is, rond 2020, zullen 350 mensen werken in Eemshaven, honderd meer dan nu. Het datacenter in Hollands Kroon biedt dan plaats aan 125 werknemers.

  Geïnvesteerd

  Sinds 2016 heeft Google nu 2,5 miljard euro in datacenters Nederland geïnvesteerd. Over de kracht van de beide complexen wil Google niets zeggen. ,,Eemshaven is wel een van onze grootste campussen in Europa’’, zegt Joe Kava, vicevoorzitter van de Google-afdeling voor datacenters.
  Kava noemt Nederland een ’digitale voorloper’ met goede voorzieningen en hoog opgeleide medewerkers. Bovendien zijn de beide locaties, in Noord-Holland en Groningen, volgens hem goed te beveiligen.
  Google gebruikt datacenters over de hele wereld om zijn diensten draaiende te houden, van Gmail tot YouTube en van Google Drive tot Maps.
  Volgens Kava is Nederland het eerste land buiten de Verenigde Staten waar twee centers staan.
  Noordhollands dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten