Gemeente moet beter communiceren: ’Website Hollands Kroon moet gebruiksvriendelijker’

Datum:
 • donderdag 27 juni 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA
  De gemeente Hollands Kroon moet beter communiceren met haar inwoners om de betrokkenheid te verbeteren.
  Lydia Jasper 27-6-2019
  Die conclusie werd donderdag getrokken toen de gemeenteraad de kadernota 2020 behandelde. Tijdens de bijeenkomst in De Ontmoeting in Anna Paulowna zaten iets meer dan tien mensen op de publieke tribune. Ambtenaren en achterban.
  D66 en ChristenUnie dienden een amendement in met daarin de boodschap om burgers beter te informeren over ontwikkelingen in de gemeente. Wethouder Mary van Gent: ,,Het college komt met plannen om dit te verbeteren.’’
  ,,Op Wieringen volgden meer mensen de lokale politiek’’, aldus Henk-Jan Wittink van Onafhankelijk Hollands Kroon. ,,Bezoekers kwamen ook naar vergaderingen als er onderwerpen aan bod kwamen die hen niet persoonlijk raakten.’’ Dorien Sijbenga ( =Anders!) noemt de lage betrokkenheid een zorg.
  Jip Pankras van Senioren Hollands Kroon heeft het over ’een hik’ in de communicatie van de gemeente met inwoners, instellingen en bedrijven. ,,Burgers worden digitaal te vaak onvoldoende geïnformeerd.’’
  Mensen die digitaal minder vaardig zijn, ervaren volgens hem problemen met de gemeentelijke website. Iets wat door meer politieke fracties werd benoemd. Elbert Volkers (PvdA) pleit ervoor de dienstverlening te verbeteren door een gebruiksvriendelijker website.
  Lilian Peters van GroenLinks vindt het een voordeel dat mensen met een visuele beperking de gemeentelijke website evengoed kunnen gebruiken. Zij ziet een rol voor radio en televisie in communicatie. ,,Liever niet door het verspreiden van drukwerk om het milieu niet te belasten.’’
  Henk van Gameren (Lada): ,,Ook papier juichen wij toe.’’
  VVD’er Erik Annaert wil burgers ook op een andere manier informeren dan alleen digitaal. Pankras zegt bijvoorbeeld via dag- en regiobladen. Sjaak Vriend (CDA) stipte de lokale omroep aan als bron.
  Noordhollands Dagblad  2 reacties :

  Anoniem zei

  Website gebruiksvriendelijker??????????
  Zo langzamerhand is het in de hele gemeente een puinzooi, zelfs de artsenpraktijk is er door aangestoken, niets functioneert meer in deze Gemeente. Wethouders zijn een ramp, raadsleden lopen keurig in het gareel van diezelfde wethouders en de ambtenaren hebben een eigen rijkje gesticht, de burger is vogelvrij.

  Anoniem zei

  Opheffen van de gemeenten, provincies, en een ander menselijk systeem gericht op welvarendheid voor allen zijn de oplossing om het moreel failliete Nederland van de aanstaande ondergang te redden.

  Een reactie posten