Van Dam wil snel beginnen

Datum:
 • dinsdag 12 februari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - ,,Hollands Kroon krijgt een geweldige burgemeester, daar ben ik van overtuigd’’, zegt Hein van Leeuwen, de echtgenoot van Rian van Dam, net nadat zij is benoemd tot de nieuwe burgemeester van Hollands Kroon.

  Mike Deutekom 12-2-2019
  Van Leeuwen verraste dinsdagavond zijn echtgenote door als laatste spreker in de NH-kerk in Anna Paulowna het woord tot haar te richten nadat commissaris van de koning Arthur van Dijk haar had beëdigd. ,,Niet veel echtgenoten krijgen de kans en grijpen die ook om hun vrouw in deze setting toe te spreken. Ik vroeg haar een paar weken terug wat ze zelf haar grootste talent vindt. ’Ik weet het niet’, zei ze. Daarop vroeg ze aan mij wat ik haar grootste talent vind. ’Ik weet het ook niet’, antwoordde ik toen, met het oog op deze speech. Maar ik weet het natuurlijk wel. Haar grootste talent is persoonlijke innovatie. Ze wordt steeds beter. Ze heeft veerkracht, weet zich altijd te herpakken. Maar daarnaast vergeet ze nooit wie ze is. Ook niet op een avond als deze, waarop iedereen vertelt hoe geweldig ze is en voor haar klapt. Ze blijft zichzelf.’’
  De lovende woorden voor de nieuwe ’burgermoeder’ van Hollands Kroon waren inderdaad talrijk. De commissaris van de koning typeerde Van Dam in zijn toespraak voorafgaand aan de officiële beëdiging als een ’empathisch persoon die knopen kan doorhakken’. Waarmee Hollands Kroon dankzij haar landbouwstudie op de Universiteit van Wageningen, haar werk bij Greenport Noord-Holland Noord en bestuurlijke ervaring als wethouder in Enkhuizen en Alkmaar als beoogd ’agrarische hoofdstad van Nederland’ uit de voeten kan. Iets wat ook locoburgemeester Mary van Gent en plaatsvervangend gemeenteraadsvoorzitter Jip Pankras verwachten met Van Dam.
  De kersverse burgemeester zei in haar installatierede overal op voorbereid te zijn, behalve op de verrassingsspeech van haar man. ,,Ik ben blij en vereerd en ontzettend trots. En ik voel ook wel het gewicht van het vertrouwen dat in mij is gesteld. Maar ik heb er veel zin in en popel om te beginnen.’’ Ze wil zich onder meer richten op verder samenwerking in de regio.
  Noorddhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ze lijkt me een leuk mens. Dat wordt wel wat als burgemeester.

  Een reactie posten