'Hef Den Helder maar op'

Datum:
 • donderdag 3 mei 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Er is maar een echte oplossing voor het 'Politiek tot op het bot verrotte' Den Helder: hef de hele gemeente maar op. Fuseer tot een Noordkopgemeente met het Politiek constructieve Schagen als 'spin in het web'.

   Hedzer Faber 3-5-2018

  Dat stelt een gefrustreerde ex-formateur Peter Cruijff in een verklaring. Hij geeft een inkijkje in de totstandkoming van de 'stiekeme' coalitie met Beter voor Den Helder, PVV, ChristenUnie, Seniorenpartij, Stadspartij en Behoorlijk Bestuur. Die kwam er niet en tot slot was hij ook wethouderskandidaat-af. Overigens bestrijdt Cruijff de lezing van BvDH-leider Carlo Assorgia dat hij aan de kant is gezet.Cruijff zegt dat hij zelf voor de eer bedankte.

  __________________________________________________

  Eindbod van 'Beter'aan CDA

  Den Helder - Beter voor Den Helder heeft een laatste bod neergelegd om een formatie te vormen met het CDA in Den Helder: Samen met de Seniorenpartij, Stadspartij en een vijfde ' naar keuze'.

  Tijdens een overleg dinsdagavond bracht CDA-leider Harmen Krul ook VVD'er Kees Visser mee naar de onderhandelingstafel. Ze kwamen er niet uit, zegt Carlo Assorgia namens Beter voor Den Helder. ,,Zij willen de Seniorenpartij inwisselen voor de PvdA, maar daar begin ik niet aan. Dan ben je weer bijna bij het oude."

  Hij verwijst naar de vorige bestuursperiode waarin de coalitie Stadspartij VVD/CDA/D66/PvdA het langst aan de macht was. Volgens Assorgia is zijn bod niet verder onderhandelbaar. Hij heeft al water bij de wijn gedaan door de VVD toch te overwegen als coalitiepartner. CDA en VVD zijn overvallen door het bod van Assorgia, zeggen beide voormannen. Harmen Krul: ,,Ik had het idee dat we een goed gesprek hadden, samen met Pieter Kos (Stads partij,red.), om met zijn vieren het 'motorblok' te vormen van een brede coalitie met meer partijen. Dat we nu voor het blok worden gezet, na door Beter belazerd te zijn, is ongepast. Het is nu aan dat kamp (de lokale partijen, red.) om een gebaar te maken."

   Mix 

  Visser onderschrijft dat: ,,Onze voorkeur heeft een brede coalitie, een gebalanceerde mix van landelijke en lokale partijen." De bedoeling was om gisteren een nieuwe formateur bekend te
  maken, maar daar wacht Assorgia mee.,,Dat doen we pas als de samenstelling qua partijen
  vaststaat."

  _Hedzer Faber
  _______________________________________________________

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten