Provincies willen grote projecten in Waddengebied

Datum:
 • donderdag 1 februari 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Centraal doel hiervan is verduurzaming van de economie en versterking van de ecologische kwaliteiten van het Waddengebied. 

  Noord-Holland, Groningen en Fryslân hebben het Meerjarenprogramma (MJP) Investeringskader vastgesteld. Dit schept de mogelijkheid om grote en meerjarige projecten en programma’s te realiseren in het Waddengebied.

  Hiervoor is eerder het Investeringskader Waddengebied (IKW) vastgesteld. Centraal doel hiervan is verduurzaming van de economie en versterking van de ecologische kwaliteiten van het Waddengebied. Met dit IKW is beleidsmatig ruimte gemaakt voor deze projecten en programma’s. Het gaat om projecten binnen de thema’s Waddenzee, havenontwikkeling en natuurverbetering, versterken en vermarkten werelderfgoed, vitale kust en Afsluitdijk, Eems-Dollardgebied in balans en eilanden op eigen kracht. 

  Regieteam


  Nu het meerjarenprogramma is vastgesteld, zal in de komende maanden verdere samenwerking gezocht worden met een breed scala van organisaties. Dit om te kijken of de initiatieven die in beeld zijn gezamenlijk verder gebracht kunnen worden. Voor het programmeren, stimuleren en waar nodig ondersteunen van projectinitiatieven is er een regieteam. Dit team bewaakt ook de voortgang van deze initiatieven. Het regieteam wordt ondersteund door opgaveteams. Dit om initiatieven zover te krijgen dat ze ook daadwerkelijk op tijd kunnen worden uitgevoerd.

  Waddenfonds (WF)


  De projecten uit het MJP kunnen deels gefinancierd worden vanuit het WF. Dat een project is ondergebracht in het MJP betekent nog niet dat dekking plaatsvindt uit het Waddenfonds. De rol van het beoordelen van deze projectaanvragen ligt bij het WF. Dit is een zelfstandige beoordeling. Deze staat los van het Investeringskader. De aanvragen zullen moeten passen binnen de regels van het WF. In de programmeringsfase van het Investeringskader heeft het WF een informerende en adviserende rol. Dit zowel richting regie- en opgaveteams als richting initiatiefnemers.
  Provincie Noord-Holland homepage


  2 reacties :

  Kapitein Rob zei

  Baantjes (elkaar bezig houden)en geld verzekerd voor ambtenaren, adviseurs en Waddenclubs in elk geval. Verduurzaming van de Waddenzee; je moet er maar op komen? - zonder een driedubbele kronkel in je kop lukt dat niet.

  Anoniem zei

  Dan hebben ze nu een tweede herkansing voor DOK LUYT om de haven van Den Oever toch nog compleet te krijgen en de 300.000 euro alsnog toe te kennen.
  Alles wat over de houdbaarheids datum is wil niet zeggen dat je het niet meer gebruiken kan.
  Heeft daar nog nooit geleerd ambtenaar van Hollands Kroon daar over nagedacht.
  Natuurlijk ook een stomme vraag van me zelf.

  Een reactie posten