Wethoudersduo Hollands Kroon stapt op na miljoenendebacle

Datum:
 • donderdag 2 november 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De wethouders Theo Meskers (VVD) en Frits Westerkamp (Lada) van Hollands Kroon zijn donderdagavond opgestapt.  Het duo was en voelt zich politiek verantwoordelijk voor de overschrijding van minimaal 2,4 miljoen euro op de verbouwing van de gemeentehuizen De Ontmoeting en het Kroondomein en daaraan gekoppelde onderwijshuisvesting.
  Westerkamp (samenlevingszaken) en Meskers (financiƫn) hielden de eer, voordat de gemeenteraad aan zet kwam en haar zegje mocht doen, aan zichzelf.

  Motie

  De oppositie en Westerkamps eigen fractie Lada hadden al een motie van wantrouwen klaar liggen.
  De gemeenteraad werd onjuist, onvolledig en niet tijdig ingelicht over de kostenoverschrijdingen.
  Direct na het bekendmaken van hun aftreden verlieten beide wethouders de raadszaal.

  Ontslagen

  De coalitiepartijen in Hollands Kroon, waar eerder vanwege de affaire al gemeentesecretaris Arthur Creemers opstapte en financieel topambtenaar Jolanda Verhoeks werd ontslagen, overleggen volgende week met elkaar hoe nu verder.
  Oppositiepartij ChristenUnie heeft de twee overblijvende wethouders gevraagd om in ieder geval tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart te blijven zitten.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  P.v.d.Munnik zei

  We begrijpen nu ook waarom Nawijn er geen volgende termijn aan vast heeft geplakt. Er komen nog wel meer lijken uit de kast rollen die het falen van het COMPLETE College aantonen.
  Wethouder Groot heeft ook een smerig spelletje gespeeld met het verlenen van een bouwvergunning aan ZAP.

  Een reactie posten