Meepraten over permanent bewonen recreatiewoningen Hollands Kroon

Datum:
 • dinsdag 24 oktober 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - De gemeenteraad onderzoekt dinsdag 31 oktober samen met inwoners en andere betrokkenen onder welke voorwaarden het permanent bewonen van recreatiewoningen mogelijk gemaakt kan worden.
  Lydia Jasper


  De bijeenkomst is in De Ontmoeting aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna en is van acht tot tien uur ’s avonds. De gemeente stelt het op prijs als belangstellenden zich aanmelden via de gemeentelijke website (www.hollandskroon.nl).
  De gemeenteraad heeft in november 2016 de omgevingsvisie vastgesteld. In het werkdocument van de omgevingsvisie - het voorontwerp - was opgenomen dat het permanent bewonen van recreatiewoningen mogelijk gemaakt kon worden. De raad heeft toen besloten dit niet direct over te nemen en gevraagd dit eerst verder te onderzoeken. Aan de hand van deze informatie kunnen ze dan goed beoordelen wat de gevolgen kunnen zijn van het permanent bewonen van recreatiewoningen.
  Als uitgangspunt wordt nu voorgesteld dat ’permanente bewoning van recreatiewoningen mogelijk is, tenzij…’. In de bijeenkomst op dinsdagavond 31 oktober wordt met inwoners en betrokkenen bekeken onder welke omstandigheden invulling kan worden gegeven aan het ‘tenzij’.
  Dit wordt gedaan door het vraagstuk met vier verschillende brillen te bekijken en deze bevindingen vervolgens samen te voegen. De thema’s zijn ruimtelijke kwaliteit, landschappelijke inpassing, vrijetijdsbusiness en woningbouw. Uiteraard is er ruimte voor aanvullingen op deze thema’s.
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  betekent dit dat het mogelijk wordt dat alle recreatiewoningen bewoond gaan worden door arbeidsmigranten ? lijkt me geen goed idee

  Anoniem zei

  Natuurlijk is het het streven van het College van Hollands Kroon om recreatie woningen permanent te laten bewonen, dat is omdat de boeren achterban van dit College het zo wil, goedkope arbeidskrachten, goedkoop onder te brengen.
  Er zijn zelfs plannen om Van Ewijcksluis vol te bouwen met recreatie woningen om nadat het project is gerealiseerd de woningen permanent bewoonbaar te maken. Kassa voor gemeente en projectontwikkelaar en anderen, behalve dus voor de omwonenden.

  Een reactie posten