Gat Hollands Kroon ruim twee miljoen

Datum:
 • zaterdag 28 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeente Hollands Kroon is ruim twee tot tweeënhalf miljoen euro extra kwijt aan de verbouwingen van de gemeentehuizen De Ontmoeting en het Kroondomein..
  Mike Deutekom

  ...en de daar bij komende tijdelijke huisvestingskosten van de scholen De Sluis en de Regenboog.

  Dat blijkt uit het gisteren vrijgegeven memo over de gemeentelijke huisvesting.

  De auditcommissie (gemeentelijke Rekenkamer, red.) heeft de overschrijdingen onderzocht en concludeert dat voor de verbouwing van de multifunctionele accommodatie De Ontmoetíng
  1,2 miljoen euro meer is uitgegeven dan het in 2015 door de gemeenteraad verleende krediet van 5,2 miljoen. Dit kwam onder meer door de fors hoger uitvallende aanbesteding van de tweede fase (590.000 euro meer dan verwacht). Ook de opknapbeurt van het Kroondomein viel duurder uit, ruim een ton boven het budget van 2,3 miljoen.

  Daarnaast waren er nog andere tegenvallers. De oplossing voor tijdelijke huisvesting voor de scholen, die tijdens de verbouwing van De Ontmoeting daar niet terecht konden, viel in het water. De gemeente zag zich genoodzaakt om voor bijna zes ton aan noodlokalen neer te zetten.

  Op 2 november vergadert de gemeenteraad over de financiële tegenvaller die de komende jaren elk jaar 212.000 euro van het totale budget opslokt. Volgens het college worden de extra kapitaallasten grotendeels veroorzaakt doordat men bij het oorspronkelijke voorstel voor de verbouwing van De Ontmoeting in 2015 een andere afschrijvingstermijn hanteerde. De gemeente gebruikt nu kortere afschrijvingstermijnen, waardoor de jaarlijkse lasten bijna  172.000 euro per jaar hoger uitvallen. De overige veertig mille per jaar is men extra kwijt door de overschrijdingen.

  Noordhollands Dagblad


  5 reacties :

  Zorro zei

  Om te beginnen die salarissen van de wethouders maar eens halveren; 4*95.000/2=€190.000 besparing. Nawijn levert ook nog eens €22.000 in zodat wij precies op €212.000 komen om de extra kosten te dekken. De bevolking heeft toch niet om die rotzooi gevraagd?

  Sam Kooy zei

  Andere afschrijvingstermijn ? Ongetwijfeld worden dergelijke slogans door het verantwoordelijke college gebruikt. Gebruikt om zichzelf alsnog uit de chaotische financiele bende te redden. Rest dat het college nog uitsluitend bestaat uit een portie misleiders en leugenaars om zichzelf koste wat kost in het gareel te houden. Wat we al wisten: er schort óók héél veel aan de Raad. Ondergetekende staat te popelen om de raadsvergadering van 2 november gade te slaan !

  Anoniem zei

  Stel, je bent een hardwerkende man, huisje, boompje, beestje.
  Ieder van ons kent ze wel. Je werkt je de hele dag de pleuris bij een baas en zorgt jarenlang dat je huishouden draait. Na jaren van ploeteren denk je: weet je wat..... ik ben nu aan een verbouwing toe.
  De kinderen worden groter en het huis kan wel een opknapbeurtje gebruiken. Je hebt er voor gespaard of je gaat naar een bank en wellicht heb je kennissen die je met de verbouwing willen helpen.
  Dan begint het gezeik pas goed. Een vergunning aanvragen. Als al deze obstakels zijn genomen en de tekeningen voor de 3e keer zijn afgekeurd omdat de kleur van de baksteen niet goed is. Niemand ziet het verschil maar de ambtenaar op het gemeentehuis wil wel graag 4 x de vergunning innen. De burgers betalen wel! Eindelijk krijg je de stempel. Dan kan de verbouwing beginnen en jawel dan komen de ambtenaren langs om te kijken of je elektriciteits kabels niet 1,5 cm te dichtbij de deurpost legt. En of je ook de afvalcontainer even 15 cm. verder wilt plaatsen zodat *de buurt* er geen last van heeft. Het is een getreiter van de bovenste plank om zo een project te ondernemen, je weet het van te voren maar toch krijgt het je over de kook.
  Kortom: je wilt het financieel niet uit de klauwen laten lopen en deze gemeentelijke bemoeizucht zo snel achter je willen laten.
  Het is voor de burger een exercitie zo een project.

  De vraag is: (ik woon 41 jaar in deze buurt) hoeveel hebben al deze verbouwingen gekost van overheidsgebouwen in deze afgelopen 41 jaar? Er is vast wel iemand die mij dit uit kan leggen.

  We kregen de Ontmoeting als gemeentehuis als laatste stuiptrekking maar dit gebouw zal hiervoor niet meer worden gebruikt!!!??????
  Als je nu een paspoort wil hebben moet de naast de HEMA in de oude Rabobank terecht. Kan iemand mij uitleggen wie dit allemaal betaald? Bovendien zie ik geen enkel voordeel van het ophalen van een paspoort in een oude Rabobank in plaats van de Ontmoeting.
  Ze zijn nu weer bezig voor de 20e keer om de Burg. Mijnliefstraat weer te verbouwen dat vroeger het oude gemeentehuis was.
  Na 41 jaar deze geld over de balkmethode te hebben gevolgd moet ik conkluderen dat MIJN GELD hier ook voor is gebruikt. Een grove schande is het.

  TWEE EN EEN HALF MILJOEN EURO!!!!!

  Krediet van 5,2 miljoen!!!!!

  Het is zondag vandaag; ik ga nu iets leuks doen met de kinderen.

  Anoniem zei

  De ambtenaren in hun paleis, de burgers moeten maar participeren

  Sam Kooy zei

  En Nawijn zou het volgende zeggen: Hé vriend, nichts mit zu machen. Jij betaalt en ik ben de boss ! Zo zit 't en niet anders. Niet mee eens: dan pak ik m'n biezen w.w.w.w.w.eet je ! En nou opzouten.

  Een reactie posten