Tik op de vingers Veiligheidsregio

Datum:
 • woensdag 28 juni 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Schagen - Schager politiek boos over hoge uitgaven aan 'externe' 
  Richard Zut

  De exorbitante honorering van drie ton voor één externe troubleshooter bij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (VNHN) had nooit mogen plaatsvinden. En er moet bij volgende gelegenheden dan ook volledige transparantie worden betracht, zo vinden vier van de negen fracties in de Schager gemeenteraad gisteravond.

  Jan Pjotr Komen van de SP noemde het pijnlijk dat één persoon een honorarium mocht opstrijken van drie ton, ruim boven de zogenaamde Balkenende-norm van nu 228.599 euro. Komen: ,Dat steekt heel veel mensen en ook ons. Ik vraag de burgemeester dus om het bestuur van de Veiligheidsregio een signaal mee te geven om beter om te gaan met het benoemen van externen, én ook om de uitgaven te beperken."

  De VNHN stuurt hulpdiensten aan als brandweer en ambulances. Extra pijnlijk dus, omdat bij de brandweer ook veel vrijwilligers actief zijn. Peter Vriend (Seniorenpartij Schagen), Friso Teerink (DNA) en Hans Kröger (Jess): ,,Hoe kunnen we zorgen dat dit niet weer kan gebeuren. De wet wordt ook overtreden en ik vraag me af of dit nou bewust of onbewust gebeurt."

  De overige fracties waren evenmin bl[j met de handelwijze van de ry bestuurders van de VNHN, de burgemeesters van alle participerende gemeentes.

  Burgemeester Marjan van Kampen reageerde begripvol ,,Het moet transparanter, dat klopt. Maar bewust was het niet. Handig? Nee. Nuttig? Ja. Er is op gestuurd om binnen het budget van vijf miljoen te blijven. Dat lukte. Als drie mensen van een ton hetzelfde werk hadden gedaan, had niemand wat gezegd."

  Noordhollands Dagblad
  6 reacties :

  Anoniem zei

  Er is op gestuurd om binnen het budget van €5.000.000 te blijven; dat is gelukt! Geweldige burgermeesteresse - en daar heb je €300.000 voor nodig? A propos, is die €5.000.000 nu inclusief of exclusief die €300.000?

  Sam Kooy zei

  Van Kampen al even bedorven als Nawijn. Makkelijk om je er op die wijze van af te maken. Het is gvd godgeklaagd dat dit kan gebeuren waar schrijver dezes al 720 euro's per jaar sedert 2010 van zijn pensioen moest inleveren ten favoeure van de belastingpot en er tot 2020 geen cent bij krijgt. Dát is de reden van de grote onvrede en het stemgedrag van de monddood geslagen Nederlander. Tot op het bot wordt je van 's morgens vroeg tot laat in de avond belazerd. Zie ook Hollandskroon.

  Johan Zillig zei

  Het wordt tijd dat dit soort excessen wordt bestraft met ontslag zonder recht op wachtgeld.
  Er wordt bewust gesmeten met belastinggeld, want het gestelde budget moet worden gehaald. Koste wat het kost. Tot overmaat van ramp wordt deze geldsmijterij door burgervaders/moeders nog goedgepraat. Geen wonder dat de burger zich afwendt van de politiek.

  P.v.d.Munnik zei

  Het ooit zo goede plan van D'66 voor een gekozen burgemeester bleek te hoog gegrepen voor onze democratie want stel je toch eens voor dat de bevolking een burgemeester kiest die HUN belangen behartigt en niet die van de zogenaamde elite die alleen aan het eigen, vaak riante inkomen denkt.

  Sam Kooy zei

  En ............ hr. v.d. Munnik: in plaats van gemeentelijk belang aan hun partijpolitiek !

  P.v.d.Munnik zei

  Mijnheer Sam Kooy, zoals we dagelijks kunnen lezen en zien moet de partijpolitiek vaak wijken voor de privé belangen.
  Kijk naar Burgemeester Nawijn, het dubieus declareren van het baasje gaat voor de partijpolitiek, al lijkt het tegenwoordig wel of dat soort praktijken wel bij de VVD partijpolitiek behoren gezien de zelfverrijking van veel VVD politici in den lande. Helaas kan het tegenwoordig ook nog ongestraft omdat de rest van de politici ponden boter op hun hoofd hebben en hun hoofd afwenden.

  Een reactie posten