Wethouder 'kraakt' onderzoek zorg Hollands Kroon

Datum:
 • dinsdag 30 mei 2017
 • in
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Ze noemt het nog net geen lariekoek. Maar wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon maakt verder behoorlijk gehakt van een onderzoek door drie oppositiepartijen naar de uitvoering van zorgtaken in die gemeente.


  Martijn Gijsbertsen 

   Op basis van anonieme gesprekken hebben raadsleden van PvdA, Groenlinks en ChristenUnie eerder hun zorgen geuit over de samenwerking tussen Incluzio en zorgaanbieders die door deze 'hoofdaannemer' van Hollands Kroon worden ingeschakeld. ,,In het rapport over die enquête staan enkele bevindingen die niet juist zíjn of niet stroken met onze bevindingen", stelt Van Gent. "We missen ook concrete onderzoeksresultaten, zoals onderbouwingen, percentages en de manier waarop is onderzocht. We kunnen alleen verbeteringen aanbrengen wanneer wij beschikken over concrete voorbeelden."

  Zo vindt de wethouder het niet gepast en ook onterecht dat lncluzio door de partijen wordt beticht van puur winstbejag boven de zorg voor inwoners.

  ,,Wij herinneren u eraan dat als er al winst wordt gemaakt, deze geheel terugvloeit naar de zorg." Ook de kritiek dat in de wijkteams generalisten en geen specialisten werken, wimpelt Van Gent af. De indruk dat Incluzio liever geen persoonsgebonden budgetten verstrekt, is volgens Van Gent verkeerd. ,,In de jeugdhulp is juist sprake van een toename."

  Aan het verbeteren van de communicatie tussen Incluzio en cliënten wordt volgens haar gewerkt.

  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  Anoniem zei

  De gezondheidszorg is een doodgewone geldkwestie geworden. Niet de gezondheid van de mensen staat voorop, maar het binnen hengelen van zoveel mogelijk geld. Dat geldt voor de zorgverzekeraars, ziekenhuizen, verpleeghuizen, ouderenzorg en ga zo maar door. Het wordt onnodig duur gemaakt, zo duur dat het eerdaags onbetaalbaar wordt. Verplegend personeel wordt ontslagen, want te duur en de managers kunnen blijven zitten en hun zakken blijven vullen.
  Dit is de VVD wel toevertrouwd, geld verdienen over de rug van de zwakken.

  Sam Kooy zei

  Van Gent krijgt langzamerhand dezelfde arrogantie als "vriend" Trump. Iedereen heeft ongelijk. Behalve zij. Van Gent dus voor alle duidelijkheid. Ze wist het terzake van de Huishoudelijke Hulp 1 óók veel beter. En nog zit zij op dezelfde stoel. Wethouders eigen. Dát is immers de reden dat het publiek zich gaat afzetten tegen diezelfde wethouders ! En vervolgens klagen dat zij worden bedreigd.

  Anoniem zei

  Kraakt staat tussen aanhalingstekens en dat is niet voor niets.

  Een reactie posten