Trafostation definitief op 'locatie 4' bij 't Veld

Datum:
 • zaterdag 29 april 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - 't Veld - Netbeheerder Tennet/Liander mag op de zogenoemde 'locatie 4' ten zuiden van 't Veld een transformatorstation bouwen.  Mike Deutekom

  Dat heeft de Raad van State (RvS) bepaald. Het hoger beroep van de tegenstanders van de komst van het trafostation is verworpen.  Volgens de Raad van State was de gemeenteraad van Hollands Kroon voldoende voorgelicht over het project, was er een goede ruimtelijke onderbouwing van het plan en voldoet het transformatorstation na realisatie volgens onderzoek ook aan de geldige milieu- en geluidseisen.

  Dat er nog een alternatieve locatie in beeld was (locatie Blockhuijsen bij de Moerbeek) die volgens de tegenstanders op minder weerstand zou stuiten, betekent volgens de RvS niet dat deze locatie daarom ook gekozen zou moeten worden. Dat is volgens de rechters alleen het geval als er een gelijkwaardig resultaat kan worden bereikt met aanmerkelijk minder bezwaren. Maar dat is hier niet het geval, zo concludeert de RvS, aangezien de gemeenteraad de locatie Blockhuijsen af' wees omdat het transformatorstation daar het open landschap te veel zou aantasten.

  Ook andere bezwaren van de tegenstanders, zoals dat de noodzaak van het station niet was onderbouwd of dat de bouw strijdig is met de structuurvisie vonden geen gehoor.

  Noordhollands Dagblad


  Dossier Trafostation

  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Een "Polenhotel" bij Agriport van zo'n 40 meter hoog mag kennelijk wel in die platte pannekoek, de Wieringermeer. Dit is volgens BenW van Hollandskroon geen aantasting van het landschap. Hier wordt met twee zeer grote maten gemeten.

  Een reactie posten