Plannen HOZE niet volledig en niet binnen de kaders van de raad

Datum:
 • donderdag 20 april 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Op 25 november 2015 nam de gemeenteraad het besluit om particulier initiatief de kans te geven om een voorstel op te stellen voor de instandhouding van de vier binnenzwembaden in Hollands Kroon. 

  20-04-2017

  De krachten werden gebundeld in de HOZE-groep. HOZE staat voor Hollandskroon Overleg Zwembad Exploitatie. Na een eerdere verlenging van de termijn is nu de deadline verstreken en heeft de HOZE-groep de plannen ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft waardering voor de grote inzet van de HOZE-groep, maar kan niet anders dan concluderen dat de plannen, zoals die nu zijn aangeleverd, niet volledig zijn.

  Voorstel tot gefaseerde sluiting

  Er zijn door HOZE vier individuele plannen opgesteld, maar daar is geen gezamenlijk plan van gemaakt met bijbehorende organisatievorm. Ook zijn de plannen zoals ze er nu liggen niet uitvoerbaar binnen de (financiƫle) kaders die door de raad zijn vastgesteld. Onduidelijkheid over de technische staat van de baden maakt dat we geen goed beeld hebben van het te verwachten onderhoud. Onze verwachting is wel dat daar een hogere bruidsschat voor nodig is. De begrotingen laten ambitieuze omzetcijfers zien. De vraag is of dat realistisch is. Het college heeft daarop besloten om aan de gemeenteraad voor te stellen niet verder te gaan met de uitwerking van de plannen van HOZE, maar te kiezen voor gefaseerde sluiting van alle baden, met uitzondering van Wieringerwerf. In Wieringerwerf wordt uiteindelijk voor nieuwbouw of grootschalige renovatie van het bestaande bad gekozen.

  HOZE wil door

  HOZE geeft aan de uitwerking van hun plannen voort te willen zetten. Hiervoor willen ze een onderzoek laten doen naar haalbaarheid van hun plan. Behalve een onderzoek naar de technische staat van de baden, moet ook een antwoord komen over de uitvoering van de plannen. Dus een toekomstbestendige exploitatie en een organisatievorm. Het college ziet op basis van de individuele plannen die er nu liggen te veel risico’s in de haalbaarheid hiervan.

  Faseringsplan

  Het college stelt voor een faseringsplan op te stellen. Het college vraagt de raad om geld beschikbaar te stellen voor het inhuren van extern advies. We gaan grondig onderzoek doen naar de technische staat van de baden en de mogelijkheden tot exploitatie voor de komende jaren. Dit binnen de financiƫle kaders die door de raad zijn gesteld. De plannen van HOZE geven hier nu onvoldoende antwoord op. Afhankelijk van het plan gaat het college besluiten wanneer sluiting aan de orde is.
  Als het plan uitwijst dat we de fasering voorzichtig in kunnen zetten, zodat radicale sluitingen voorkomen kunnen worden, dan kiest het college daarvoor. Het college ziet dus af van het voorstel om per omgaande De Venne te sluiten, zoals in 2015 aan de orde was.
  De gemeenteraad neemt op 2 mei een besluit.

  Charlotte Puttenstein
  Woordvoerder
  Gemeente Hollands Kroon

  Postadres:         Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna
  Telefoon:           06 - 51 85 64 00

  6 reacties :

  Sam Kooy zei

  Geld als water uitgeven door Meskers voor de z.g. Waddenpoort te Den Oever. Hij zal zich verdedigen door te stellen dat de zwembaden een project zijn van collega Westerkamp. Democratisch overleg binnen BenW: NEVER. Oplossingsgericht handelen binnen BenW: NEVER. Slooppolitiek: EVER ! Er rest niets anders dan de de gemeenteraadsverkiezingen maart 2018 snel naderbij komen. Opzouten dit tuig !

  Bakker zei

  Mijnheer Kooy, de mensen leren het nooit, ze blijven op die idioten stemmen.
  We zien het in heel Europa, moordaanslag na moordaanslag en de kiezers blijven hun kop in het zand steken en blijven beweren dat het maar "een enkeling is", of "ze zijn niet allemaal zo"(dat waren de Duitsers onder Hitler ook niet in er zijn toch miljoenen mensen vermoord), of "het heeft niets met de islam te maken".

  Anoniem zei

  Beste Bakker, suggereert u nu dat de islam iets met onze zwembaden te maken heeft? Maar wat dan?

  Anoniem zei

  Anoniem 3, leest u geen kranten?
  Pas nog kunnen lezen wat een ramp het in Den Haag en elders in Nederland in de zwembaden is waar geen meisje meer fatsoenlijk kan zwemmen zonder te worden lastig gevallen door cultuurverrijkers.

  Anoniem zei

  Reageerder 3: https://ejbron.wordpress.com/2017/04/20/aanrandingen-en-bedreigingen-lees-hier-de-hele-brief-van-het-personeel-van-het-zuiderpark-zwembad/Anoni

  Anoniem zei

  Het is vrij ziek om de islam overal bij tehalen en zeker als het over het sluiten van de zwembaden in HK gaat, want daar heeft de islam echt helemaal niets te maken.

  Een reactie posten