Logiescentrum Agriport 'te fors'

Datum:
 • zaterdag 4 maart 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - Provincie ziet niets in plan - Hollands Kroon wil overleg over project - Complex met 360 bedden en eigen winkel
  Mike Deutekom
  Een groot 'logies-centrum' met 360 bedden aan de rand van agrarisch en logistiek bedrijventerrein Agriport A7 bij Middenmeer is 'te fors' en bovendien bedoeld voor mensen die buiten Agriport werken'. Het college van Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland ziet daarom geen heil in het project van uitzendbureau NL-Jobs.

  NL-Jobs wil aan de zuidrand van Agriport voor zes miljoen euro een flexhotel neerzetten. Het pand met 180 kamers moet drie verdiepingen hoog. Naast 360 bedden zouden er onder meer een winkeltje, gemeenschappelijke ruimte en sportvoorzieningen komen. Ook is het plan 24 uur per dag voor toezicht te zorgen door de aanstelling van vier beheerders. Met het project wil het uitzendbureau een structurele oplossing bieden voor huisvesting van buitenlandse (seizoens)- werknemers in het gebied.

  Vragen 

  De provincie ligt nu dwars. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen die de SP in Provinciale Staten heeft gesteld. Volgens GS staat het bestemmingsplan de komst van een logiescomplex van deze omvang niet toe.

  „Deze logiesvoorziening is te fors en ook bedoeld voor mensen die buiten Agriport werken. Bovendien mag geen afbreuk worden gedaan aan de milieusituatie, verkeersveiligheid, sociale veiligheid en gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden", aldus GS in de beantwoording van de vragen.

  Dit tot onvrede van wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon. Hij wil meewerken aan het plan, om zo goede accommodatie voor buitenlandse werknemers mogelijk te ma- ken. „Wij willen als college van b en w zo snel mogelijk met Gedeputeerde Staten om tafel om hierover te praten. In dit soort situaties kun je als bestuurder twee dingen doen: gelijk zeggen 'het kan niet' of zoeken naar een oplossing. Aan de ene kant heb je het bestemmingsplan waardoor het niet mag, anderzijds kun je terugvallen op landelijke af- spraken dat we moeten zoeken naar goede oplossingen voor dit huisves- tingsprobleem. Waar komen die mensen terecht als dit niet doorgaat? De locatie is bij uitstek geschikt voor dit project, op een steenworp afstand van een groeiend glastuinbouwgebied."


  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zitten die Polen erop te wachten om op Oud-Hollandse VVD-wijze uitgeknepen te worden door huisjesmelkers en kruideniers? Oh ja, de pooier ontbreekt nog.

  Een reactie posten