'Glasvezel in Hollands Kroon toch haalbaar'

Datum:
 • maandag 2 januari 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna -  De coöperatie Breedband Hollands Kroon ziet toch nog kansen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente.
  Met het Texelse kabelbedrijf Kabeltex hoopt de coöperatie een publiek-private samenwerking met de gemeente Hollands Kroon op te kunnen zetten.


  Breedband Hollands Kroon probeerde eerder met een telecombedrijf en een bekabelaar tot realisatie van een glasvezelnetwerk in de gemeente te komen, maar de onderhandelingen met beide partijen lie-
  pen spaak. Volgens directeur (en VVD-raadslid) Alexander op de Weegh van Breedband Hollands Kroon konden de gesprekspartners onvoldoende geld in het netwerk investeren en waren ze ook niet bereid tot een financiële samenwerking met overheden om zo alsnog tot een sluitende business case te komen.

  „In Kabeltex heeft de directie een partij gevonden die wel bereid is te investeren en een financiële samenwerking met de overheid aan te gaan. Daarmee is er weer zicht op een realistisch eindresultaat van het project." Op de Weegh hoopt in 2017 met de aanleg te kunnen beginnen.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten